top of page

Gremo naprej, 1. 5. 2019

Slika: Queen Guinevre’s Maying avtorja Johna Collierja.

Kolo leta se obrača in praznujemo Beltane, praznik pomladi, plodnosti in veselja in sovpada s prazno luno v Biku, ki bo v noči na nedeljo, 5. 5. 2019. Prva prazna luna v Biku odkar je Uran prestopil v Bika. Evo, spremembe so in morajo biti. K temu še vedno in še naprej bo pomagala gužva v Kozorogu, ki je dobila retrograden pridih: Saturn in Pluton sta sedaj oba retrogradna do jeseni, trenutno tudi v tesni konjunkciji s Ketujem. Vse to je predpriprava na januar 2020. Zadnje 10 dni smo najbrž začutili kako zobniki časa škrtajo in ja, to je bilo to.

Ampak tale prazna Luna je optimistična, gremo naprej, naslednje 4 tedni bodo aktivni, uresničimo čim več zadanih ciljev, sedaj je pravi čas.

Prazna luna bo Bharani nakšatri, vladarica je Venera, ki se sama nahaja v go get it Ovnu. Čas je za nove stvari, nove dosežke. Venera je edini planet, ki gre skozi proces rojstva in smrti (iz zvezde jutranjice v zvezdo večernico). Smrt in rojstvo sta komplementarna procesa: vsaka smrt je začetek in vsako rojstvo je konec. Kaj mora umreti, da začnemo z novim življenjem, novim vedenjem? Pogumno in vztrajno naprej, vsi mi. Najpomembnejša stvar, ki nam je bila dana, je čas, izkoristimo torej ta čas in se pripravimo, uresničimo zastavljene cilje in spravimo k življenju naše sanje, da ne bo pritisk energije januarja prihodnje leto premočan.

1 view0 comments

Comentarios


bottom of page