top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 1. 3. - 7. 3. 2021


Ok, samo dve besedi: upanje in veselje. To je to. Let's do this March.



Cesar obrnjeno, trojica kar, petica kar, osmica kar, šestica pikov – kakšna je trenutna situacija? V trenutni situaciji imamo morda občutek, da nam ne bo ratalo. Smo v neki vrste krize, zato moramo oceniti, čemu se bomo res posvetili. Vse ostalo moramo opustiti in potem vežbati in vežbati, da postanemo res dobri v stvari, ki jo želimo delati. Smo tudi v fazi, ko lahko naredimo največ iz svojih potencialov, veliko smo že dali skozi, do sedaj se nam je še vedno nekako izšlo, zato si lahko zaupamo. Predvsem pa se moramo zavedati, da smo v poziciji, ko lahko nekaj storimo, nismo nemočni, nasprotno, imamo moč in to je to. Delamo, furamo naprej.


Svečenica, dvojica pikov, kralj križev – kaj se dogaja? Kljub temu, da je morda nekaj ali nekdo sesul naš navdih in malo obupujemo, je pomembno, da ustvarjamo, da vidimo širšo sliko. Tako postanemo tudi bolj zreli. Povezati se moramo s svojo intuicijo in najti nekaj, kar nas drži pokonci, ko zadeve postanejo nekoliko težje. Imamo znanje in vpogled, sedaj moramo temu zaupati.


Cesarica obrnjeno, zvezda, štirica pikov – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Morda smo naleteli na ovire, nekaj se je preložilo in ne vemo, kdaj bo šlo naprej. Vendar upanje ostaja, pred nami so nove priložnosti, rezultat bo prišel, če se bomo potrudili. Zato kar pogumno in z veliko vere naprej. Kmalu bomo prišli do stopnje, ko se ne bomo več počutili ogrožene.


Sonce, obešenec obrnjeno, sedmica src, desetica src in desetica križev – kaj naj naredimo, kje je fokus? Fokus je na tem, da v naš vsakdanjik vpeljemo radost in veselje, da najdemo čim več zadovoljstva v malih stvareh. To zahteva trud, seveda, zato pazimo, da se ne prepustimo malodušju in jamranju. Morda pa smo malodušni in jamramo, ker si nočemo priznati, da smo nekaj že prerasli in pehanje za tem nima več smisla. Od nas je odvisno, ali ustvarjamo lažjo ali težjo realnost, lažji ali težji vsakdanjik. Fokusirati se moramo na to, da bomo zdržali na dolgi rok. Žongliramo med različnimi stvarmi in da vse izpeljemo in se pri tem ne izčrpamo je potrebna določena čustvena zrelost.


As kar – kje bi lahko bile težave? Težava bi lahko bila v tem, da smo našli nekaj, na čemer bi lahko delali in se razvijali, vendar nimamo interesa za ta nov korak. Kaj bomo? Samo jamrali, ali bomo tudi kaj ukrenili?


Štirica križev, kraljica križev obrnjeno – kje so naše prednosti? Naša prednost je v tem, da smo že prišli v fazo, ko lahko pričakujemo nagrado, povračilo za naš trud. Vendar pazimo, to je faza, ko še ni stabilnosti: moramo najti način, da nas ves ta trud ne skuri. Ideja je, da zdržimo na dolgi rok.


Dvojica kar – kaj je rezultat? Vprašati se moramo, kaj nam res daje veselje. Kljub vsemu, ne gre za koristnost, pa tudi za ljubezen ne: gre za čisto iskreno veselje in kje ga lahko najdemo.


15 views0 comments
bottom of page