top of page

[⚜KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 10. 10. – 16. 10. 2022

Ah, sezona mrkov se je začela in evo: kaj se moramo naučiti iz vsega tega? Videti je, da se določene zadeve nepreklicno končujejo. To obdobje zahteva pogum, da izpeljemo spremembe do konca. Ni pa nujno, da smo v tem sami. Poiščimo pomoč.


Pravica - kakšna je trenutna situacija? Vsa dejanja imajo svoje posledice. Kaj se moramo iz te situacije naučiti? Bodimo objektivni, pretehtajmo stvari. Morda pa moramo nekaj dokončati. Umirimo se, da vidimo dano situacijo bolj objektivno.


Smrt - kaj se dogaja? Ni kaj, mrki pometejo s statusom quo. Neka stvar se mora nujno končati, da se pokaže boljša rešitev.Spremembe so nujne, da se prepreči fizična bolezen.


Hudič - kaj bo pomembno za prihodnje delovanje? Neka situacija nas hudo omejuje. Vendar pa se to lahko spremeni, samo, če hočemo oziroma če zberemo pogum, da to dejansko spremenimo. Ali smo pustili, da negativnost preveč preplavi naš pogled na svet – kje lahko spustimo svoje fiksne ideje?


Sodba - kaj naj naredimo, kje je fokus? Življenje nas kliče k večji stvari, zato je čas, da pustimo staro za seboj in se dvignemo v nebo. Končuje se pomembno poglavje v naših življenjih, dokončujemo transformacijo. Ampak to je dobro, saj sedaj vidimo luč na koncu tunela. Poslušajmo svojo vest.


Stolp obrnjeno - kje bi lahko bile težave? Jah, težave so v tem, da se oklepamo starega, nočemo spustiti. Ampak, ali je res vredno, da se tako oklepamo? To mora vsak presoditi sam. Dovolimo si pomisliti, da se morda svet vseeno ne bo podrl, tudi če kaj spremenimo.


Trojica kar - kje so naše prednosti? Proces transformacije in zaključevanja ni enostaven. In ni nujno, da gremo po tej poti sami. Kdo nam je lahko v pomoč? Morda si lahko poiščemo mentorja, coacha. Tako bomo lažje naredili, kar moramo narediti.


Petica križev, desetica križev - kaj je rezultat? Res je, ni enostavno obdobje. Nosimo težka bremena, nekatera se vlečejo čez več življenj, nekatera niso niti naša ampak so morda od rodbine. Vendar to ni razlog za obup, čeprav morda konca še ne vidimo. Prišli bomo na cilj, saj to zmoremo. Keep calm and carry on.

7 views0 comments
bottom of page