top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 10. 5. - 16. 5. 2021

Samozavedanje in samospoznanje pa tudi širitev obzorij so teme tega tedna. Vse to potrebujemo za naš razcvet, za naše polno bivanje, vendar je tu prisotno tudi tveganje. Ali si upamo stopiti v svojo pravo moč? Ne glede na to, kje se nahajamo in kaj počnemo, eno vedno velja: naš trud ima vrednost.


Petica pikov, devetica križev – kakšna je trenutna situacija? Smo na tem, da se razcvetimo, naša trud nas dela samozavestnejše in bolj zadovoljne. Vendar je to tudi tvegan čas, lahko se nam zdi, da če bomo stopili v svojo moč, da nam bodo porezali krila. Torej, vsak razcvet prinese tudi tveganje. Ne glede na tveganje, pa moramo najti zadovoljstvo v tem, da smo se zadeve lotili. Naš trud, naš čas, naše delo in vztrajanje na poti ima vrednost.


Svečenica obrnjeno, osmica križev, sedmica kar, devetica kar – kaj se dogaja? Naša pot, kateri sledimo, nas dela samozavestnejše, razvijamo se v boljše osebe. Zato tudi čutimo veter v hrbtu, kako nas potiska naprej, kljub temu, da morda v tem trenutku še ni uspeha, zato moramo poskušati naprej. Ne glede na vse, bo na koncu nastalo nekaj oprijemljivega. Predvsem pa je delovanje dobro za občutek naše vrednosti: ko imamo občutek lastne vrednosti, se boljše počutimo in boljše delujemo, nismo toliko v egu in smo tudi bolj dobrodušni. In seveda je to pot samospoznanja: ko delujemo postajamo boljša verzija sebe, zmanjša se zmedenost, nevednosti in plehkost. Postajamo ljudje z izkušnjami in globino.


As pikov – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? V zadnjih dneh smo lahko nekaj pomembnega spoznali o nas samih, povečalo se nam je samozavedanje. Spoznati resnico o samemu sebi je zelo pomembno, saj le tako, ko vemo točno kdo smo, nas ne morejo iz tira vreči razni pametnjakoviči.


Petica src – kaj naj naredimo, kje je fokus? Fokus mora biti na tem, da pogledamo na vso stvar celostno. Ne smemo se zapletati samo v naš vidik zadeve, poglejmo še druge zorne kote.


Fant križev, šestica kar – kje bi lahko bile težave? Težava bi lahko bila lahko v tem, da nas razni pametnjakoviči vseeno spravijo iz tira in se pustimo zmotiti. Ampak ne, naša inspiracija je močna, delujemo naprej po začrtani poti.





Ljubimca, desetica pikov, fant pikov obrnjeno – kje so naše prednosti? Pred nami je nov cikel, še enkrat bomo morali čez vse faze, celoten krog se bo še enkrat odvil. Vse to zmoremo, saj se sedaj že toliko poznamo in smo že toliko doživeli, da znamo izbrati pravo smer, sprejeti prave odločitve. To je lahko strašljivi moment, ko si moramo upati iti za nečem, kar si res želimo. Pripravljeni moramo biti tudi tvegati, da se potem lahko razcvetimo.


Moč obrnjeno, devetica src, dvojica pikov – kaj je rezultat? Samospoznanje in samozavedanje je bistveno v tem trenutku. Ko sprejmemo sebe takšne kot smo, potem tudi vemo, kaj potrebujemo, da bomo lahko nadaljevali po poti. Morda potrebujemo nekaj, kar nas bo vzpodbudilo k drugačnemu razmišljanju, morda si moramo vzeti čas za »zabušavanje«, da pustimo domišljiji svojo pot ali nekaj, kar nam bo razširilo obzorja. Predvsem pa moramo zaupati v svojo pot in svoje izbire in se pri tem ne preveč naprezati. Potrebujemo več lahkotnosti, prenehajmo se tudi želeti več kot več, bodimo zadovoljni s tem kar je.

11 views0 comments
bottom of page