top of page

[⚜KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 11. 7. – 17. 7. 2022

Kar sedem kart velike arkane, od tega je pet kart obrnjenih. To si zasluži daljši uvod. Smo na precepu med starim in novim. Novega še ni. Staro pa ne zadostuje več. V zraku se ponovno čuti kvadrat med Saturnom in Uranom, ki je bil aktiven celo lansko leto in bo zopet zelo aktualen letos jeseni. Ali smo zavezani naši novi poti ali nas vleče nazaj, na stare poti, ki pa niso naša strast? Vendar se že dogaja konjunkcija med Uranom in Rahujem (aktivna konec julija, začetek avgusta); Vesolje nas poriva v vodo. Kaj bomo storili?

Ta teden je veliko resnosti, Saturn je zopet v igri ob tej polni luni, aktivira se konjunkcija Saturna in Plutona iz januarja 2020. Kako daleč smo prišli od takrat? Kaj vse smo spoznali v tem času, kako smo se razvili? Sedaj pa se moramo k nečemu zavezati. Nekaj pa spustiti – tako bomo dobili svojo energijo nazaj. Morda je videti, da trenutno dogajanje nima prav velikega smisla. Zato je toliko bolj pomembna duhovna perspektiva.

Desetica pikov - kakšna je trenutna situacija? Življenje teče dalje in pred nami so zopet vse faze, ko bo treba ponovno iti čez vse in preživeti – tako je pač življenje. Preseči bo potrebno težave, ampak bomo zmogli. Potrpežljivost je božja mast.


Sodba - kaj se dogaja? Kaj osvetli ta polna luna? Vesolje nas kliče, da gremo na poti samorealizacije. Čas je, da začnemo z nečim novim. Možen je velik preporod, vendar se moramo za to odločiti. Poslušajmo sebe in naredimo pravo stvar.


Cesar obrnjeno, petica pikov - kaj bo pomembno za prihodnje delovanje? Res je, če vztrajamo na svoji poti, smo izpostavljeni tudi tveganjem, lahko se ponesreči. Zato je pomembno, da vzdržujemo red in disciplino. Nadzorovati pa moramo tudi svoje frustracije. Usmerimo vse moči, da najdemo stabilnost.


Cesarica obrnjeno - kaj naj naredimo, kje je fokus? Izrednega pomen je tudi, kako gledamo na svet. Ali je res obstaja pomanjkanje? Ali res ni dovolj denarja za vse? Kaj pa če temu ni tako? Kaj pa če ima zakon privlačnosti le prav? Sprememba v dojemanju vrednosti, lastne kot vseh drugih in vseh stvari je bistvena, če hočemo ustvari nov svet.

Pravica obrnjeno - kje bi lahko bile težave? V preteklosti se morda res ni izšlo, saj morda tudi res še ni bil čas. Zato moramo sedaj zaupati. Če je situacija zelo pestra, najprej raje počakajmo, da se zadeve umirijo.

Čarovnik obrnjeno, Kolo sreče obrnjeno - kje so naše prednosti? Sedaj res vidimo, da imamo zastarel pogled na svet. Svet se spreminja in mi z njim. Postavljeni smo pred dejstvo, da moramo upoštevati svojo resnico. Morda sploh nismo obtičali, morda je ta čas potreben, da se zadeve razvijejo, da se mi razvijemo. Zaupajmo procesu.

Svečenik - kaj je rezultat? Veliko je mešanih občutkov, saj je vse ok, potem pa pač tudi ni vse ok. En del nas se razvija, drug del nas stagnira ali pa celo umira. Zato je potrebna duhovna perspektiva, da si osmislimo trenutno dogajanje. Morda potrebujemo mentorja, za poriv naprej. Sledenje zastarelim pravilom tu ne bo obrodilo sadov. Sami si moramo postaviti svoja pravila, vrednote, v skladu s katerimi želimo živeti. Moč za spremembe je v nas samih.31 views0 comments

Comments


bottom of page