top of page

[⚜ KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 13. 12. – 19. 12. 2021


Kljub skrbem je to teden, ko moramo ostati osredotočeni na svoje cilje. Venera gre retrogradno in poudarek je na harmoniji v odnosih: ali jo lahko dosežemo? To od nas zahteva zrelo ravnanje: da se ne zapletamo v konflikte, da ne zinemo nekaj, kar bi lahko obžalovali. Vztrajnost is the name of the game.

Trojica pikov – kakšna je trenutna situacija? Očitno nas vse skrbi trenutna situacija, tako svetu, v družbi, kot osebna situacija. Veliko je težav, ampak najdimo način, da se dvignemo iz zaciklanosti v skrbi in nadaljujmo po svoji poti.


Desetica src, fant pikov, kralj pikov – kaj se dogaja? Ostanimo radovedni in se soočimo z življenjem brez strahu, tudi ko pridejo izzivi. Ostanimo fokusirani na delo, ki ga moramo opraviti. Ohranimo jasno vizijo o tem, kaj je res potrebno. Prazniki se bližajo: prizadevajmo si za harmonične odnose.


Čarovnik, cesar obrnjeno, kraljica pikov obrnjeno – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Zavedajmo sem, da imamo moč, da lahko storimo, kar hočemo. Smo kreatorji svojih življenj in prihodnosti. Pazimo pa, da ne izgubimo svoje smeri: da ne postanemo kontrol friki ali pa da postanemo čisto odvisni od tujih mnenj. Skoncentrirajmo se. Pazimo pa na oster jezik: lahko, da sami vidimo takoj, kaj je potrebno storiti, drugi pa morda ne, in takrat se ustavimo preden kaj siknemo. Izrečenih besed ne moremo vzeti nazaj, ovire na naši poti pa lahko presežemo, ne da bi pri tem povozili čustva drugih ljudi.


As src – kaj naj naredimo, kje je fokus? Kako dojemamo kozarec/čašo? Ali smo optimisti, pesimisti ali realisti? Ali je kozarec napol poln ali napol prazen? Osredotočimo se na to, da je možno kozarec vedno napolniti. Ustvarimo si priložnosti, ko to lahko storimo.


Norec, dvojica pikov, štirica križev – kje bi lahko bile težave? Težave bi lahko bile v tem, da vseeno zabredemo v konflikte. Morda smo paralizirani od vsega, kar se dogaja. Morda pa nas pograbi nepremišljena akcija in gremo proti svojim interesom, ker smo zabluzili in izgubili iz fokusa tisto, kar smo si želeli realizirati. Ohranimo osredotočeno na delo, ki ga je potrebno opraviti.


Dvojica src, sedmica src – kje so naše prednosti? Harmonične odnose lahko vzpostavimo le, če se zavedamo, da sta za vsak odnos potrebna spoštovanje in enakopravnost. Vendar pozor: morda se trudimo za odnos, ki smo ga že prerasli. Pazimo na svojo energijo in komu jo dajemo.

Zmernost obrnjeno, petica kar, šestica križev, sedmica pikov– kaj je rezultat? Pazimo se nepremišljenosti in neuvidevnosti. Morda uspeh umanjka, ker nismo zmožni povezati se z drugimi, nepripravljeni stopiti v druge čevlje. Pri vsem, česar se lotimo ta teden, ohranimo vztrajnost in potrpežljivost. Smo močni, duh se ne zlomi. Tako bomo poželi priznanje za svoj trud. Vsega, kar delamo tudi ne obešajmo na velik zvon, delajmo tiho. Tako bomo bolj učinkoviti in prišli bomo do večjega uspeha.


14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page