top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 14. 12. - 20. 12. 2020

Tokrat 16 kart, med drugim tudi desetico kar in to je zelo dobro. Smo na začetku velike nove avanture, vendar moramo predtem opraviti še nekaj dela. Priti moramo na čisto sami s sabo, kaj si res želimo in nato moramo zbrati moč za tveganje, storiti korak naprej in se ne ustaviti pred morebitnimi porazi in težavami. Še prej pa moramo dati čas in prostor tudi počitku.


Dvojica pikov – kakšna je trenutna situacija?

Poskrbeti moramo zase, si vzeti dovolj počitka, dovolj stika z naravo, saj smo že izčrpani. Zato potrebujemo premor, da bomo šli lahko naprej.Fant kar in dvojica kar – kaj se dogaja?

Ko si vzamemo dovolj počitka in miru, lahko postanemo veseli in smo v miru sami s seboj, lahko se družimo z drugimi, kolikor se pač lahko v teh razmerah in sedaj to znamo ceniti. Naučiti se moramo ceniti mirne trenutke, ki jih delimo z drugimi okoli nas, življenje vzemimo bolj na lahkoten način.


Sedmica pikov, sedmica kar, dvojica križev, zmernost obrnjeno – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje?

Ampak videti je, da bomo prišli tudi nekih omejitev v svojem delovanju, s katerimi se bomo morali sprijazniti. To bo udarilo ravno po naših frustracijah, kar lahko oteži delo z drugimi. Morda pa gre samo zato, da še vedno nočemo sprejeti spremembe.

Vendar to ne sme ustaviti našega delovanja, ne smemo se vdati, veliko stvari se nam bo še ponesrečilo, vendar po vloženem trudu bomo lahko pokazali nek konkreten rezultat. Smo tudi še vedno v fazi učenja, več kot imamo informacij, več ko vemo, bolj smo navdušeni nad novimi projekti, novo potjo, ki se odpira pred nami.


Ljubimca – kaj naj naredimo, kje je fokus? Karta ljubimcev je predvsem karta odločitev: kako sprejemamo odločitve in kaj je za nas pravilna odločitev. Tista, ki je videti najlažja, ali pa morda tista, ki je videti neprijetna, ampak bo dolgoročno dala res dobre rezultate. Če izberemo isto, kar smo že do sedaj vedno izbrali, bomo dobili nazaj točno to, kar smo do sedaj še vedno dobili. Ali to res še želimo?


Kolo sreče, osmica kar – kje bi lahko bile težave?

OK, očitno moramo izbrati in obe karti kažeta, da smo v poziciji moči, da naredimo izbiro in se odločimo, ampak ali bomo res to storili?

Tako karta ljubimcev kot kolo sreče in osmica kar kažejo, da imamo priložnost, sami pa se moramo odločiti, ali bomo to res storili in ali bomo res zbrali najboljšo, četudi težko, odločitev za nas.Osmica src, fant pikov obrnjeno, devetica križev – kje so naše prednosti?

Odgovor, zakaj se ne upamo odločiti in nekaj narediti, se skriva v tem, da si ne upamo tvegati in izbrati tisto pot, ki nas pelje do tega, da mi res postali pravi mi. To je strašljiva stopnja, ki nas sili, da storimo korak naprej.

Kaj je res pomembno? Pomembno je to komu ali čemu posvečamo svoj čas. In če smo izbrali pravo stvar potem bomo videli, da je bilo vredno, da smo se lotili neke zadeve, da smo ji posvetili svoj čas. Sami tako rastemo in svet je lepši zaradi našega delovanja.

In ko tako izberemo, na čem bomo delali, kam bomo vlagali svoj čas, bomo sprevideli, da je fora v našem notranjem čustvenem zadovoljstvu. Poiskati moramo nekaj, kar nam bo dajalo veselje do življenja in pri tem vztrajati. In tako bo tudi odločitev za korak naprej lažja.


As pikov, norec, desetica kar – kaj je rezultat?

In ko se tako odločamo, kaj bomo izbrali in kaj je zares pomembno, odkrijemo nekaj o nas samih: kakšni so vzorci pri odločanju, kakšne so naše šibkosti, kje so naše prednosti, nekaj, česa se do sedaj nismo zavedali o nas samih.

Ko spoznamo sami sebe, nas nič ne more presenetiti. Smo iznajdljivi, fleksibilni, tako da lahko krmarimo med različnimi situacijami, imamo sposobnosti, da ne nasedemo na čeri.

In tako smo pripravljeni in se znajdemo na začetki nove velike avanture, vanjo se lahko podamo z veliko optimizma in navdušenja. Vidimo nove priložnosti in ni nas več strah, da jih zagrabimo.


4 views0 comments

留言


bottom of page