top of page

[⚜ KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 15. 11. – 21. 11. 2021

Updated: Nov 15, 2021

Karte že nekaj časa govorijo o zaključkih in novih začetkih. Ta teden nas čaka lunin mrk in z mrki zgodba vedno dobi nek nov obrat. Nima se smisla upirati, spustimo, kar se mora spustiti. Ohranimo upanje in optimizem in seveda ostanimo trdno na tleh: brez našega truda se novi začetki ne bodo zgodili kar sami od sebe.

Svet, petica pikov, sedmica križev, kraljica pikov obrnjeno – kakšna je trenutna situacija? Vsak zaključek vsebuje tudi že zametke novega začetka. Tudi če se sedaj nekaj zaključuje, smo morali dati to skozi, da smo prišli do določenih spoznaj. In da bomo lahko začeli z novim poglavjem. Naša pot je pot tveganja, saj za to, da res postanemo mi, tako kot je namenjeno, da smo, potrebujemo pogum. In seveda so na poti tudi težave in ampak moramo najti lepoto v življenju, tudi če ne ne gre vse tako, kot bi si želeli.


Zvezda, as pikov, as kar, štirica pikov – kaj se dogaja? Kar res potrebujemo sedaj je upanje, da bo boljše. In tudi bo, sedaj je čas, da ponovno začnemo verjeti v to. Ko nekaj spoznamo in se nato odločimo, da bomo to spoznanje upoštevali in raziskali možnosti, ki nam to spoznanje ponuja, potem nam Vesolje priskoči na pomoč, da uresničimo svoje sanje. Zato se lahko počutimo varni in polni upanja.


Svečenica obrnjeno, kralj pikov obrnjeno – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Kar je res pomembno je to, da ne zapademo v zanikanje, v eskapizem in fantaziranje. Ohranimo globok stik s seboj in čustveno stabilnost. Zanikanje sprememb sedaj nima smisla, itak je šlo že predaleč. Spustimo, da se odvije tako, kot se mora.


Ljubimca obrnjeno, hudič obrnjeno, dvojica kar – kaj naj naredimo, kje je fokus? Resno moramo razmisliti, kaj si res želimo. Ne bodimo impulzivni. Bodimo pa iskreni s seboj in realno ocenimo svojo vlogo v nastali situaciji. Potrebno bo veliko volje, da ostanemo skoncentrirani na naše cilje, vendar se vredno potruditi.


Cesar obrnjeno, zmernost obrnjeno – kje bi lahko bile težave? No, ravno s koncentracijo bi znale biti težave. S tem pride želja po pretiranem nadzoru in tudi neuvidevnost do drugih. Uspeh se nam izmuzne iz rok, ker nismo zmožni razumeti druge in se z njimi povezati na vzajemno zadovoljujoč način.


Trojica pikov, petica kar, devetica src, kraljica kar – kje so naše prednosti? Najti moramo ljubezen do našega realnega življenja, kar je zelo napredno čustvovanje, ker si vsi nenehno želimo » nekaj več« in sovražimo vse, kar je »manj«. Ampak sedaj je čas, da ostanemo prizemljeni in realistični, pravi odrasli, ne razvajeni otroci. Sedaj se moramo že zavedati, da se moramo zelo potruditi, če hočemo, da nam kaj uspe. Tako pač to je. Najbrž se je v tem času tudi že kaj ponesrečilo in smo ugotovili, kaj je tisto, česar je dobro držati, vse ostalo pa spustiti.


Trojica križev, trojica src, šestica src, sedmica kar, kraljica križev obrnjeno, kralj križev – kaj je rezultat? Ampak ne glede na vse, vztrajamo, poskušajmo naprej. Ohranimo širšo sliko. Moramo biti potrpežljivi, naša inspiracija nas ne sme sežgati. Zato moramo ohranjati stabilnost v tej svoji osredotočenosti na inspiracijo. Tudi če se je kaj zaključilo, se ne osredotočajmo na izgubljeno, ampak na to, kaj nam je ta situacija dala in kako lahko s tem spoznanjem nadaljujemo. Ohranimo pozitiven pogled na vso stvar in prišel bo tudi čas za proslavljanje. Ne se osredotočati na to česa nimamo ali kaj smo izgubili, ampak na to kaj nam je ljubezen do sedaj dala. Ko se osredotočimo na ljubezen, se počutimo sprejete in zadovoljne.

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page