top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 15. 3. - 21. 3. 2021

Pred nami je neke vrste revizija, kako daleč smo prišli na svoji poti. Ok, ni vse popolno, pa vendar smo bolj zreli in izkušeni, kot smo bili npr. pol leta nazaj. Tudi če naletimo na težave, sedaj zaupamo v svoje sposobnosti in vemo, da je dobro, če moramo stvari še enkrat preveriti, stestirati, ali je res v skladu z našo potjo. Samo ne smemo se ustrašiti svoje lastne moči. Smo čarovniki, ki ustvarjamo svoja življenja in sedaj je pred nami nov kos poti, da res postanemo mi in da se povežemo s tistim presežnim v nas.


Svečenik, ljubimca, devetica kar, as pikov, štirica pikov – kakšna je trenutna situacija? Daleč smo prišli na naši poti zorenja. Sedaj vemo, kako izbiramo in kakšne posledice imajo pretekle odločitve; vidimo, kaj je na stvari. Vemo tudi, kaj nam daje občutek varnosti in kako pridemo do občutka lastne vrednosti. Ko dajemo, dajemo iz notranjega občutka obilja.

Pravica, sedmica pikov – kaj se dogaja? Stvari morajo biti v ravnotežju in tehtnica se lahko nagne na eno ali drugo stran. Če smo do sedaj pretiravali v našem delovanju, lahko pridemo do ovire, nekaj nas ustavi.


Kralj pikov, trojica pikov, dvojica križev, petica src – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Če smo res pretiravali in nas je to sedaj udarilo po glavi, potem moramo narediti oceno, kaj je res pomembno. Če imamo težave, moramo sedaj najti voljo, da se dvignemo nad njih. Morda rabimo več informacij, morda pa se moramo samo prepustiti življenju, da vidimo, kam nas pelje in to je najtežje: spustiti nadzor.

Ko pogledamo na to, kaj smo na tej poti že dosegli, se moramo osredotočiti na celoto, ne le na napake in pomanjkljivosti. In začutiti moramo zadovoljstvo nad prehojeno potjo, ne glede na trenutne ovire.



Desetica pikov, štirica kar, trojica src – kaj naj naredimo, kje je fokus? Osredotočiti se moramo na tisto, kar imamo in ne na tisto, česar nimamo. Zaupati moramo v svoje sposobnosti. Potovanje se nadaljuje in na poti so vedno ovire, zamude in zastoji, vendar s potrpežljivostjo in dobro postavljenimi prioritetami nam bo uspelo. Počasi se daleč pride.


Kraljica pikov obrnjeno, šestica kar – kje bi lahko bile težave? Vztrajati moramo in delati na tem, v čemer smo res dobri. To nam daje pogum in voljo, da gremo naprej. Vseeno pa nas je morda strah, kaj se bo zgodilo, ko bomo res stopili v svojo pravo moč, ko bomo res postali pravi mi. Ne smemo ozirati na druge in pogumno nadaljujmo naprej.


Kočija obrnjeno, luna, petica križev – kje so naše prednosti? Četudi mislimo, da se nam je nekaj izmuznilo (tudi zaradi našega pretiravanja) in da so se načrti porušili in da nimamo vseh informacij, ali pa imamo občutek, da nam nekdo informacije prikriva in smo se znašli v neki krizi, je to v bistvu dobro. Zadevo moramo še enkrat premisliti in stestirati, ali je to res to, kar je dobro za našo pot, za naš razvoj.


Fant kar obrnjeno, šestica src, desetica križev, sedmica križev, štirica križev – kaj je rezultat? Kaj pa če je problem v tem, da še vedno ne uporabljamo svojih pravih talentov in zmožnosti? Nas še vedno daje apatija ali celo lenoba? Ko sledimo svoji poti in vztrajamo na njej, slej ko prej pride tudi nagrada, povračilo za naš trud. Smo čarovniki, ki ustvarjamo sproti svoje življenje. Morda ni vedno popolno, je pa najboljše v danem trenutku. Ko najdemo lepoto v življenju, kljub težavam in problemom, se počutimo povezane z vsem kar nas obdaja, tudi s tistim presežnim v nas. In to je cela poanta.


22 views0 comments
bottom of page