top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 17. 5. - 23. 5. 2021


Energije tega tedna so nemirne in nepotrpežljive. Želimo več, kot lahko dobimo. Ampak pazimo: ali je to res pot po kateri želimo iti, ker je videti dosti lažja in predvsem hitrejša? Trenutna situacija nas nekaj uči in je priložnost za rast, za nove uvide.


Svečenica, zvezda obrnjeno, trojica križev, štirica križev, petica src – kakšna je trenutna situacija? Zopet nihamo med upom in brezupom. Polni smo notranjega nemira. Vendar ne. Ohraniti moramo pozitiven pogled na stvari. Ne smemo se prepustiti nerealnim pričakovanjem in želeti več, kot je v tem trenutku dosegljivo. Počasi bomo dobili povračilo za naš trud. Osredotočiti se moramo na tisto, kar imamo in je dobro in ne na napake in na tisto, kar je izgubljeno. Povežimo se z notranjim glasom, ki nam pove resnico o nas samih in kam moramo iti. Samo prisluhniti moramo.


Moč – kaj se dogaja? Imamo moč in energijo, da se ne prepustimo nemiru in kaosu, ampak nadaljujemo po svoji pot. Potrpežljivo naprej z vsem samozavedanjem, ki smo ga do sedaj pridobili.


Pravica, norec obrnjeno, kočija obrnjeno, obešenec obrnjeno, petica kar, fant pikov – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Nepotrpežljivost nas še vedno daje, pa tudi neprevidnost in nevarnost je, da se zaletimo. Nismo se pripravljeni potrditi in pogledati v detajle, čeprav situacija od nas to zahteva. Umirimo se in ne hitimo, pogledati moramo, kje vse se lahko zatakne. Vsa dejanja imajo posledice, kaj se moramo naučiti iz dane situacije? Izognimo se skušnjavam in se odločimo tako, da bo res nam v prid. Osredotočiti se moramo na tisto, kar imamo in potem vztrajno in potrpežljivo vlagati v to svoj trud in čas. Neustrašno se soočimo z izzivi, pazimo le, da ne tratimo energije vse naokoli.


Kralj križev obrnjeno – kaj naj naredimo, kje je fokus? Ohraniti moramo zrel pogled na stvar in ugotoviti moramo kaj je prav, da naredimo. Ostati moramo gospodarji nastale situacije, kar pa ne moremo, če nas dajejo nemir, nepotrpežljivost in zaletavost.






Kolo sreče, petica križev, kraljica src obrnjeno – kje bi lahko bile težave? Tudi če smo naleteli na ovire, ki jih sedaj hočemo nepotrpežljivo spraviti s poti, moramo premisliti, kam gremo. Osredotočiti se moramo tudi na svoje zadovoljstvo s samimi s seboj in s tem kar smo do sedaj že naredili. Bodimo prijazni sami do sebe. Če bomo vložili potreben trud, se bo slej ko prej obrnilo na bolje.


Stolp obrnjeno, štirica kar, kraljica križev obrnjeno – kje so naše prednosti? Nastala situacija je priložnost za rast, da razširimo svoj potencial. Nastalo situacijo lahko dojemamo kot kaotično in destruktivno, lahko pa jo izkoristimo za nove uvide in spoznanja. Zaupajmo v svoje sposobnosti, pripravljeni smo, da gremo naprej. Najti moramo dolgoročno in stabilno pot do uspeha, pretirano navdušenje nas ne sme sežgati.


Svečenik, sodba obrnjeno – kaj je rezultat? Pazimo, kaj bomo izbrali. Ali nas nepotrpežljivost vodi po pravi poti, kjer lahko polno izrazimo sami sebe? Zopet se moramo zazreti sami vase in poslušati svojo intuicijo. Kaj smo se tudi naučili iz preteklosti: ali se je bolje držati preverjenih postopkov?

18 views0 comments
bottom of page