top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 18.1. - 24. 1. 2021Karte na več etapah povejo, da smo v krizi in da stagniramo. Vendar je vse odvisno od stališča, pogleda na stvar, ki ga zavzamemo. Moramo narediti miselni preboj. In karte nas tudi vzpodbujajo, da naj ne obupamo, da bomo zmogli vse, saj sta prišli dve desetici. Samo spustiti moramo preživeto, se nehati smilit samim sebi in samo gas naprej.


Cesarica obrnjeno, sonce obrnjeno, kralj pikov, kralj src, osmica src, as src – kakšna je trenutna situacija? Uh, uh, zelo smo potlačeni, utrujeni in brez prave volje. Občutek imamo, da vedno znova naletimo samo na ovire. Načrti se vedno znova sfižijo, ne vidimo konca tega tunela. Morda pa je to čas, da nekaj spustimo, česar se zelo, zelo oklepamo. Morda pa se nam zato ne izide, ker ni namenjeno, da se izide? Čakajo nas resne spremembe v življenju, ki zahtevajo umik. Soočiti se moramo z omejitvami in narediti oceno, kaj so naše prioritete. Predvsem pa je pomembno, ali smo zmožni ljubezni, četudi je težka in naporna – predvsem do nas samih. Moramo se umakniti in nekako najti zadovoljstvo na drugih področjih, čeprav se morda ne svetlikajo tako privlačno, kot tisto, za kar si ves čas prizadevamo, pa ne gre in ne gre. Kaj moramo narediti? In zakaj nočemo tega narediti? Zunanje potrditve o uspehu ne dajo pravega zadovoljstva, izpolni nas samo ljubezen, ki jo nosimo v srcu. Kaj je res pomembno, kaj čutimo v sebi? To, kar imamo v srcu, je to kar privlačimo v svoje življenje. To nas dela zadovoljne in vesele in smo dobra družba samim sebi in drugim.


Svet obrnjeno, ljubimca, sedmica pikov, petica src – kaj se dogaja? Ok, še vedno faza stagnacije. Obdobje preizkušenj, ki pa so nujno potrebne za rast.

Kaj bomo izbrali? Se bomo smilili sami sebi ali se bomo soočili z izzivom in presegli stagnacijo? Vse je v glavi. Tako kot se reče: bolečina je neobhodna, trpljenje pa si sami izberemo. Morda pa je pred nami vseeno izziv, ki ga ne moremo preseči, setback s katerim se moramo sprijazniti in moramo spoznati svoje omejitve. Tako kot nam pravi prva faza, morda obstaja področje, kjer je čas za umik? Pomembno je, da se osredotočamo toliko na napake, življenje pač ni reklama. Vse pa je odvisno od našega notranjega zadovoljstva. In od tega je odvisen tudi rezultat.


Svečenik obrnjeno, desetica pikov, petica kar – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Smo na tem, da čisto izgubimo vero in zaupanje, da bo kdaj bolje. Videti je, da bomo morali vse začeti od začetka. Nov krog je pred nami: preseči moramo težave in poskrbeti zase. Ker je prišla desetica pikov, bomo zmogli. Potrpežljivost, prioritete, počasi se daleč pride.

Karte pa opozarjajo, da prevelika razpršenost ne bo dala rezultatov: ker smo naleteli na oviro in smo se morali sprijazniti z umikom, se moramo sedaj osredotočiti na tisto, kar nam res leži.


Štirica kar – kaj naj naredimo, kje je fokus? In za fokus torej samo ena karta, ki nam zbuja upanje: zaupajmo v svoje sposobnosti, pripravljeni smo!Cesar obrnjeno, dvojica src, trojica kar – kje bi lahko bile težave? Težave bi lahko bile da ne prepoznamo svojih potencialov, da ne zaupamo vase, da nam lahko uspe. Zmanjkuje nam moči in smo neučinkoviti, ampak to zato, ker smo izbrali tak pogled na svet. Mindset je izrednega pomena, ker s tem privlačimo podobno misleče ljudi. Ne smemo zaobiti zaradi faze težkega dela, pač moramo vztrajati in trenirati, predvsem delati na izražanju samih sebe.Smrt obrnjeno, desetica kar, trojica src, štirica src, trojica križev, devetica pikov – kje so naše prednosti? Ok, še vedno patimo in smo letargični. Ampak! Prišla je še ena desetica in to desetica kar, ki nam pravi, da smo se sposobni znajti v vseh situacijah, znamo uporabiti vse svoje vire, tako, da se lotimo dela.

Preveč se osredotočamo na to česar nimamo in ne na to kar imamo, najdemo pač nekaj drugega, kar nam bo dajalo veselje, pomen, smisel. Nekaj smo doživeli in morda se ni izšlo, vendar imamo sedaj konkretne izkušnje.

Ostati moramo osredotočeni na svojo pot, na svojo inspiracijo in tu najti varnost.

In še enkrat nam karte sporočajo, da kar je minilo, je minilo, spustiti moramo, da dokončno odide. Tu ni več energije in zato moramo iti naprej.Dvojica pikov, štirica pikov, petica križev – kaj je rezultat? In ponovno nam karte govorijo, da se nahajamo v krizi. Vendar moramo poskrbeti sami zase: si vzeti počitek, poiskati pomoč, spremeniti način razmišljanja. In spoznati moramo, da smo varni in da je vse ok, zato moramo vztrajati na svoji poti.

4 views0 comments
bottom of page