top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 2. 11. - 8. 11. 2020



Ok, preživeli smo oktober, sicer komaj, ampak smo! Mamo mi to. Tokrat 10 kart in pravijo, da …da smo na prepihu. Sicer imamo na svoji strani srečo, predvsem pa imamo vse niti v svojih rokah, zato moramo vztrajati, delati in slej ko prej bo nastalo nekaj oprijemljivega. Predvsem pa ostanimo veseli (ali vsaj optimistični ;) ).

Sedmica kar + Dvojica kar + Fant src obrnjeno – kakšna je trenutna situacija? Smo v fazi, ko se nam morda nekatere stvari še ne izidejo. Ampak moramo vztrajati. Morda rezultat ne bo nujno tisto, kar smo si močno želeli, da rata, kljub temu pa bo nastalo nekaj oprijemljivega. Ne smemo biti razočarani, kaže se nam sprememba in odpirajo se nove možnosti. Pomembno je, kako se počutimo ob tem, ali zmoremo najti veselje v nastali situaciji? Pazimo le, da ne pademo na preveč lepe besede in laskanje. Ostanimo z nogami trdno na tleh.

Svečenik/papež – kaj se dogaja? Možna je rigidnost uma. Pri svojem delovanju se nagibamo h konservativnemu pristopu. To niti ni tako slabo, saj naslednja karta, kaže, da se moramo strenirati. Vseeno prevelika rigidnost ni dobra, saj nadaljnje karte kažejo, da moramo biti tudi fleksibilni, ker smo na prepihu. Dopustiti moramo nove ideje, da pridejo mimo.

Trojica kar – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Smo v fazi težkega dela, delamo na izražanju talentov, ki smo jih odkrili znotraj sebe. To je trening, ki ga potrebujemo, da postanemo res dobri na svojem področju, da obvladamo.

Kolo sreče – kaj naj naredimo? Karta kaže, da smo v obdobju sprememb, situacija se lahko obrne tako ali drugače. Možni so nenadni dobitki, pa tudi nepričakovane izgube. Vseeno je to pozitivna karta, ki pa ni toliko povezana z našim delovanjem, kot s tem, da včasih človek potrebuje tudi kanček sreče, da se vse izide. In kolo sreče pravi, da to srečo imamo.

Osmica križev – kje bi lahko bile težave? To je obdobje tranzicije, ko se staro zaključuje, novo pa še ni čisto jasno. Vse je v gibanju, vse je nestanovitno. In to je težko sprejeti, ker si vsi želimo sigurnosti. Izziv je, prepustiti se temu prepihu, da vidimo, če lahko kakšna drugačne ideje, priložnosti pridejo mimo.

Svečenica – kje so naše prednosti? Karta kaže, da imamo vse, da preživimo prepih: svojo notranjo modrost, intuicijo, objektivnost, jasno presojo in znanje. Zaupati moramo svojim spodobnostim in znanju, predvsem pa poslušati svojo notranjo modrost.

Kraljica kar in sonce obrnjeno – kaj je rezultat? Kljub temu, da smo trenutno na prepihu, se moramo zavedati, da se lahko samo mi sami odločimo, kaj bomo (in kaj ne bomo). Ne glede na prepih imamo vajeti v svojih rokah, da izpeljemo vse, kar si zamislimo. Samo lotiti se moramo in nič več odlašati. Navsezadnje imamo na svoji strani tudi srečo – izkoristimo to. In če se ne bomo lotili novih podvigov, ki nam prihajajo nasproti na tem prepihu, potem bomo samo nesrečni in prazni, nič drugega.

6 views0 comments
bottom of page