top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 21. 12. - 27. 12. 2020



Veliko kart velike arkane in tudi tokrat je zraven kolo sreče. In imamo kar dve desetici. Razlogov za obotavljanje ni več, sledimo svojim idejam in navdihu, saj potrebujemo nekaj, kar nas bo držalo pokonci in kar nam bo dalo toliko veselja, da bomo našli radost svojem bivanju. Ampak to lahko storimo le sami, nihče ne more namesto nas.


Desetica kar, štirica pikov, as pikov, trojica kar, devetica kar, obešenec – kakšna je trenutna situacija? Ok, očitno se veliko dogaja, ker je prišlo toliko različnih kart. Še vedno smo v fazi težkega dela, vendar se sedaj že bolje znajdemo v različnih situacijah, postali smo bolj praktični, bolje upravljamo s svojim časom, to je posledica tudi tega, da sedaj točno vemo, kaj zmoremo in česa ne. To nam daje tudi občutek varnosti. Spremenile so se tudi naše vrednote, sedaj smo zmožni, da pogledamo na situacijo iz drugačne perspektive in se pripravljamo na nove izkušnje. To je ta težka pot, da zmanjšamo svoj ego in delovanje iz ega in da pridemo do božanske zavesti, kar je pravzaprav poanta naših življenj. Ta pot nas dela tudi bolj dobrodušne, saj vemo, kako je težko in zato tudi radi delimo z drugimi.


Moč, svečenik obrnjeno – kaj se dogaja? Vendar je trenutno dogajanje še vedno zelo nestabilno. Po eni strani imamo moč in energijo za delovanje, imamo samozavedanje in potrpežljivost. Po drugi strani pa se še vedno soočamo s krizo identitete in izgubo vere, ali bo sploh kdaj bolje? Najti moramo notranjo moč, da najdemo drug, bolj konstruktiven pogled na situacijo.


Norec, ljubimca, sedmica kar – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Pomembno je, da se ne ustrašimo, ampak delujemo naprej, poskušamo, ne glede na to, kolikokrat nam je do sedaj že spodletelo, slej ko prej se bo izšlo. Ok, morda ne bo idealno, pa vendar, pred nami so nove avanture, nove priložnosti. Pred nami pa so tudi nove odločitev in paziti moramo, kako izbiramo. Ozavestiti moramo naš proces odločanja in kakšne rezultate nam odločitve prinašajo in kaj želimo spremeniti.


Fant kar, dvojica križev – kaj naj naredimo, kje je fokus?

Primerne karte za ta že praznični teden: fokusirati se moramo na veselje, druženje in na ljudi okoli nas, cenimo te praznične trenutke. In to je tudi moment, ko lahko malo zadihamo in se posvetimo razvoju svojih idej in navdihu.



Trojica križev, trojica src, kralj kar obrnjeno, cesar obrnjeno – kje bi lahko bile težave? In čeprav nam zgornje karte dokazujejo, da imamo notranjo moč za drugačne in bolj pravilne odločitve, je videti, da se hudo obotavljamo, ne prevzamemo odgovornosti. Nimamo moči, da bi sledili svoji idejam in navdihu, prežema nas občutek ločenosti in propadanja, da je vse brez veze, to pa zato, ker ne prepoznamo svojih potencialov. Preveč se osredotočamo na to, česar nimamo. Vendar nas fokus karte opozarjajo, da se moramo osredotočiti na vse ljudi, ki jih imamo v svojih življenjih in nas podpirajo, spodbujajo in na dobre odnose z njimi.



Devetica src, fant src obrnjeno, kolo sreče – kje so naše prednosti? Vso situacijo bomo obrnili sebi v prid, ko bomo našli ljubezen do realnega življenja, in si nehali želeti »kaj vse« in »kaj če« in »ko bo«. Paziti se moramo praznih obljub, ki jih dajemo sami sebi in drugim in tudi drugim ne nasedajmo – vsi zelo dobro vemo, kje smo v tem trenutku. Res je, situacija ni tisto, kar bi si želeli, ampak sprijaznitev ni dovolj, moramo najti radost v svojem življenju.


Dvojica pikov, osmica križev, desetica križev, dvojica kar – kaj je rezultat? V svoja življenja moramo vpeljati nekaj, kar nas bo držalo pokonci. Kot kažejo zgornje karte imamo veliko idej in navdiha, sedaj moramo nekaj narediti, da najdemo veselje in nekaj, za kar se nam bo zdelo vredno potruditi in najti čas.

Ker je to tudi čas prepiha, skušajmo najti lepoto v tem stanju: nič ne dobimo in nič ne izgubimo, prepustimo se navdihu in najdimo nekaj, s čemer se bomo lažje izrazili. S tem bomo tudi povečali občutek lastne vrednosti.

Tako kot vedno do sedaj, nam karte govorijo, da sami ustvarjamo svoje življenje in čeprav morda naša stvaritev ne bo popolna, bo najboljša v tem trenutku in kar je najpomembnejše: našli bomo radost.


2 views0 comments
bottom of page