top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 21. 6. – 27. 6. 2021

Ne smemo obupati tik pred zdajci. Luč na koncu tunela se morda že vidi, morda pa še ne, zato je sedaj pomembno zaupanje. Če potrebujemo čas zase in umik, da zadeve premislimo, si ga vzemimo. Čakajo nas veliki energijski preobrati, zato moramo zdržati, da pridemo na drugo stran. Optimistično naprej.


Čarovnik obrnjeno, štirica križev, sedmica kar, fant kar obrnjeno – kakšna je trenutna situacija? Dajeta nas pomanjkanje volje in nesigurnost. Morda imamo občutek, da smo zamudili vse priložnosti, da se vrata na katere trkamo, kar ne odprejo. Ne sme nas premagati lenoba in apatija, če imamo talente in zmožnosti, jih moramo uporabiti. Še vedno moramo poizkušati in se ne vdati. Fokus in gremo naprej. Nagrada bo slej ko prej prišla. Potrebno je vklopiti zaupanje, potrpežljivost in optimizem.


Petica pikov, devetica src – kaj se dogaja? V zraku je veliko napetosti, morda celo konfliktov, občutek imamo, da so vsi obrnjeni proti nam. Vendar je ta tekma namišljena. Pokažimo svoje dobre plati in sprejmimo najboljše možne odločitve, glede na dano situacijo. Ne smemo se predajati hrepenenju in nezadovoljstvu. Realnost je trenutno pač taka in s tem moramo biti zadovoljni.


Puščavnik, štirica kar – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Potrebujemo čas zase, da premislimo in pregledamo naše načrte. Glavo moramo postaviti na pravo mesto. Ne bodimo preveč razsipni s svojimi resursi in z energijo. Zaupajmo v svoje sposobnosti in si privoščimo umik, če ga potrebujemo. Tako bomo šli lažje naprej.


Petica src – kaj naj naredimo, kje je fokus? Osredotočiti se moramo na širšo sliko in na dobre strani trenutne situacije. Osredotočanje na pomanjkljivosti nas bo pahnilo v apatijo, vendar to ni pravi način. Poglejmo, kaj imamo na razpolago in kaj od tega lahko gojimo naprej, kje lahko rastemo.


Obešenec obrnjeno, devetica kar – kje bi lahko bile težave? Težava bi lahko bila, da si ne vzamemo čas za premislek, kako naprej, ampak rinemo z glavo skozi zid. Po drugi strani pa se zadevi ne posvetimo dovolj, preveč prepričani v svoj prav. Zapleteni v svoje delo in željo po uspehu ne vidimo izhoda in si nočemo vzeti čas, da se ustavimo in premislimo.


Fant src – kje so naše prednosti? Imamo veliko kreativnosti in domišljije. Kaj če bi spremenili pogled na svet in zavzeli stališče, da je vse mogoče? Delimo svoje veselje in ustvarjalnost z drugimi, povezujmo se z drugimi ljudmi. Morda pride sporočilo o nečem pomembnem.


Fant križev obrnjeno – kaj je rezultat? Preveč smo razpršeni vse naokoli, ne držimo pozornosti in fokusa. Daje nas neučakanost: kdaj se bodo zadeve končno premaknile, kdaj se bodo končno premaknili tudi drugi ljudje? V to situacijo, pa kakršnakoli že je, moramo vnesti optimizem in delati na pozitivnih spremembah v življenju. Za ovinkom nas čaka nov začetek, ne uničimo si ga z neučakanostjo. Ne pretiravajmo, nadzorujmo svoje odzive.





7 views0 comments
bottom of page