top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 24. 7. – 30. 7. 2023

Fju, nas je prejšnji teden zresetiral. Veliko stvari se dogaja. Karte resnice pa pravijo, da moramo zaupati procesu in ničesar siliti. To je res težko, ker so se stvari sfižile, morda je prišlo do naglih odhodov, koncev. Kaj je res v naše najvišje dobro? To, vsaj ponavadi, ni tisto, kar hoče ego. Super je, če sta ego in višji jaz usklajena, ampak videti je, da nismo še tam – za rezultat je prišel Hudič! To je v bistvu je dobra popotnica: osvobodimo se okovov. Avgust prihaja, veliko bo aspektov z Uranom, ki nas potiska v spremembe.



Šestica kar - kakšna je trenutna situacija? Rahu in Ketu sta prejšnji ponedeljek prišla v ovna in tehnico in se je kar takoj pokazalo, v kakšnih odnosih smo. Ali smo v kakšnem ekstremu: preveč pohlepni? Ali pa preveč velikodušni in razdajamo kar vse povprek? Ali se nekomu, ki ima moč, denar ali avtoriteto prilizujemo ali pa se drugi nam?


Sodba - kaj se dogaja? Očitno je nek reality check, kje smo v odnosih. Slediti moramo klicu višjega jaza, saj nas življenje kliče k večji stvari. Videti je, da je zopet konec nekega pomembnega poglavja v življenju. Poslušajmo svoj višji jaz.


Stolp - kaj bo pomembno za prihodnje delovanje? Prejšnji teden na poziciji »kje so naše prednosti«. Še bo pomembno, kako dojemamo izzive. Stvari se na novo postavljajo in procesa ne moremo prisiliti, moramo mu dopustiti, da se odvije. Zaupajmo, da nas nekaj vodi k tistemu, kar nam je namenjeno in kar je namenjeno, da postanemo.


Zmernost - kaj naj naredimo, kje je fokus? Vseeno pa se moramo malo tudi ustaviti in malo pogledati, kaj smo se do sedaj naučili. Kako bomo integrirali vse naučene lekcije v svoja življenja? Najti moramo srednjo pot. Plus, še vedno moramo imeti vklopljen gumb za potrpežljivost: dopustiti, da se zadeve odvijejo tako, kot se morajo. Go with the flow in ne poskušajmo prisiliti stvari.


Devetica pikov - kje bi lahko bile težave? Tudi ta karta se ponovi iz prejšnjega tedna, ko je bila na poziciji »kakšna je trenutna situacija«. Kako se torej spopadamo z izgubami in zaključki? Videti je, da ne preveč dobro. Ni kaj, soočiti se moramo.


Fant kar obrnjeno - kje so naše prednosti? Ojej, kako naj sedaj najdemo prednosti v propadlih ciljih? Razočarani smo. Ampak tole sedaj ni čas za obupavanje, ali pa celo lenobo. Gremo naprej in poskušajmo ceniti vse trenutke veselja.


Hudič - kaj je rezultat? Stvari so se zelo na hitro obrnile v temo in obsedenost. Obtičali smo in situacija nas omejuje. Vendar pa se situacija lahko spremeni, če le hočemo oz. če zberemo pogum za to. Preverimo s seboj, kje smo in katera čustva nas prevevajo, preden se pahnemo v prepad. Ali smo pustili, da negativnost preveč preplavi naš pogled na svet – kje lahko spustimo? Najdimo pogum, da spustimo vse, kar nas omejuje.


Karte resnice odhajajo na počitnice, se beremo zopet v drugi polovici avgusta. Hvala vsem, ki berete moje zapise, jih všečkate in delite. Veliko mi pomeni in mi daje motivacijo za naprej.


































































12 views0 comments
bottom of page