top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 26. 10. - 1. 11. 2020


Zadnji teden oktobra, meseca, ki je, mislim, da se lahko vsi strinjamo, po dolžini premagal januar in celo pomlad skupaj. Poskušala sem z drugačnimi »nastavitvami«, torej pripravo preden položim karte in wohaaaaaaaaa, ven je priletelo 17(!) kart. Čist hudo.



In kaj nam pravijo? Neka zgodba se odvija in ni enostavna, veliko je nasprotujočih si želja, morali bi ukrepati, pa zaenkrat še ne zmoremo. Vendar kdaj bomo, če ne sedaj?


Devetica src, hudič obrnjeno in zmernost obrnjeno – kakšna je trenutna situacija?

Situacija je sicer drugačna od tistega, kar hoče ego, ampak prišli smo do spoznanja, da je tako, kot je. Naučiti se moramo biti zadovoljni s svojo realnostjo in si prenehati želeti »nekaj več«. Zmožni smo se otresti kovov, ki smo si jih v imenu doseganja tistega »nekaj več« sami nadeli. Vendar pa obstaja konflikt interesov in nezmožnost, da bi sprejeli ali razumeli druge okoli nas. Možna je tudi povsem neustrezna akcija.

Smrt obrnjeno – kaj se dogaja? Ampak, ali smo res sposobni otresti se okov? Potrebne so spremembe, vendar je karta obrnjena: nezmožni smo sprejeti spremembe, ki so na vidiku ali pa jih res narediti. Problem morda sploh ni neustrezna akcija, temveč to, da akcije sploh ni.

Luna, šestica kar, šestica križev – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje?

Za prihodnje delovanje je pomembna sprememba, ki pa ni prisilna, ampak je rezultat naše volje. Paziti se moramo, da smo pošteni sami do sebe in da si ne delamo utvar in vztrajamo v situacijah, ki niso dobre za nas. Če bomo zmožni to narediti, potem nas čaka uspeh in nas bo življenje samo peljalo naprej: da delamo tisto, v čemer smo res dobri in nam to daje največ veselja in zadovoljstva.

Svet in štirica kar – kaj naj naredimo? Zaupajmo v svoje sposobnosti. Načrti se bodo realizirali, moramo pa biti odgovorni, predvsem do sebe. Trdo delo bo poplačano, verjetno pa bo potrebna res velika sprememba.

Sedmica križev – kje bi lahko bile težave? Sedmice so karte krize. Naše sanje in upi, niso to, kar smo mislili, da so. Tisti »nekaj več« ni to. Vendar to ne pomeni, da sedaj vržemo puško v koruzo. Potrebne so spremembe, morda moramo umakniti svojo energijo iz kakšne zadeve, projekta. Temu sledi spoznanje in razumevanje, da morda pa vendarle obstaja še kaj drugega, kot tisti naš » nekaj več« in da lahko živimo, in to zelo dobro živimo, na drugačen način.

Kraljica src obrnjeno, fant src obrnjeno, As pikov – kje so naše prednosti?

Odkrijemo resnico o sebi, ki smo prej želeli na vsak način zanikati, priznati si moramo svoje šibkosti. Vendar, ali si res to priznamo? Morda pa padamo na prestiž in vztrajamo v situaciji, ki ni dobra za nas. Sedaj je čas, da sprevidimo kateri ljudje okoli nas so nezanesljivi. Morda pa smo to mi sami? Kaj si moramo priznati?

Moč obrnjeno, norec obrnjeno, kraljica križev obrnjeno in dodatna karta: svečenik – kaj je rezultat?

Vendar je zadeva res težka, kot vse kaže nimamo vere v svoj uspeh, pesti nas pomanjkanje ljubezni do nas samih in nimamo razumevanja do svojih potreb. Nimamo moči, da bi začeli nov projekt, ker imamo nasprotujoče si želje. Grabita nas apatija in oklevanje, namesto, da bi šli vztrajno naprej.

Vendar to ni rešitev. Ugotoviti moramo, kaj je tisto prav, kar moramo narediti, sprijazniti se z resnico, ki jo intuitivno zaznamo. Zaupati moramo svoji intuiciji in inspiraciji, ki sta nas prevzeli. Zazreti se moramo sami vase in bolj kot materialnemu zadovoljstvu slediti duhovnemu, notranjemu zadovoljstvu.

5 views0 comments
bottom of page