top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 26. 4. - 2. 5. 2021

Ok, po dveh tednih hude akcije in tiščanja na gas, se sedaj energije ustavijo. Potreben je pogled vase: kaj nas res motivira? Karte na več mestih svetujejo introspekcijo, umiritev. Moramo biti iskreni sami s seboj: ali res delamo to, kar nas polni, ali pa se morda pehamo za nečim, kar smo že prerasli in nas ne zadovoljuje več. Vsi odgovori so že v nas, samo prisluhniti je treba.


Zvezda obrnjeno, smrt obrnjeno, trojica pikov, trojica kar, kralj križev obrnjeno – kakšna je trenutna situacija? Woha, kot da bi nekdo pritisnil na zavore. Prežemajo nas občutki nemoči, utapljamo se v pesimizmu. Želimo si hitre rešitve, najbolje bi bilo, da nas nekdo odreši tega sranja. Tako enostavno seveda ne bo šlo. Ali smo mali tirani, ki si mislijo, da mora biti vse po njihovo? Ali smo malo preleni in se nam ne da prav zares potruditi? Ali pa nas je strah pred spremembami in se oklepamo preteklosti in ne spustimo zadeve iz rok? Tako ne gre: nad vso to stagnacijo se moramo dvigniti, ni druge.


Svečenik, petica križev, sedmica src – kaj se dogaja? Nekaj smo prerasli, ne potrebujemo več, pehamo se za nečim kar pa nam ne daje pravega zadovoljstva. Ampak se temu še vedno nočemo odpovedati, ker nas daje pretirana navezanost. Premisliti moramo vso stvar, tudi našo inspiracijo, naše delovanje in naše motive. Kažejo se različne ovire. Zato je potreben pogled vase, introspekcija.


Trojica src – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Osredotočiti se moramo na to, kar imamo, ne na to kar nimamo oz. za kar mislimo, da smo izgubili. Pomislimo na vse, kar smo naredili in doživeli do sedaj in kaj nam je vse to dalo.


Luna, fant križev obrnjeno – kaj naj naredimo, kje je fokus? Luna osvetli naše sence. Osvetli naše strahove. To nam seveda ni všeč, vendar če pogledamo v našo senčno stran, se nam lahko razkrije globlje razumevanje. Zakaj smo motivirani, da delujemo, da vztrajamo na poti kreativnosti? Zaradi strahu? Ali zmoremo najti veselje zaradi veselja samega?


Kolo sreče obrnjeno, zmernost, dvojica pikov, šestica kar – kje bi lahko bile težave? Imamo občutek, da smo v rahlo nesrečnem obdobju. Zgodilo se je nekaj nepričakovanega, nismo predvideli zunanjih vplivov, ki nas sedaj ovirajo. Zato moramo vklopiti potrpežljivost in se prilagoditi situaciji, počasi se pripravljamo na novo akcijo. Delamo naprej na svoji stvari in pri tem ne pozabimo na počitek in na čas, namenjen temu, da se ponovno napolnimo.


Sonce, kočija, štirica kar – kje so naše prednosti? Kljub temu, da je trenutna energija nenaklonjena akciji, pa smo še vedno odločeni, da gremo naprej po naši poti. Nič nas ne more ustaviti, prežema nas globok občutek, da nas vesolje podpira. Zaupamo v svoje sposobnosti in jih sedaj tudi znamo vnovčiti.


Svečenica obrnjeno, osmica križev – kaj je rezultat? Situacija nam ni všeč, zapletamo se v iluzije, smo že kar nevrotični, nimamo jasne presoje. Zato se potrebno ustaviti in poslušati notranji glas – vsi odgovori so že v nas. Prepoznati moramo, da smo na prepihu in da je to ok. Ničesar ne zgubimo in ničesar ne pridobimo. Ni navezanosti in ni namišljene pomembnosti. Prepustimo se.




11 views0 comments
bottom of page