top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 28. 12. 2020 - 3. 1. 2021


Veliko kart za prihodnje delovanje in fokus – ok, prišli smo do novega leta in karte so usmerjene v prihodnost. Predvsem pa so karte usmerjeno v našo čustveno zrelost in da razumemo in sprejmemo našo realnost, da ne objokujemo, kaj vse bi lahko naredili drugače. Leto, ki je za nami, je bilo takšno, kakršno je pač bilo. Veselje moramo najti v rutini in vsakodnevnih malih stvareh. Predvsem pa si privoščimo počitek, da zajemamo sapo pred novim letom, ki je pred nami.



Puščavnik, norec obrnjeno, desetica križev – kakšna je trenutna situacija? Potrebujemo počitek in umik vase, da se povežemo s svojim notranjim vodstvom in znanjem. Paziti moramo, da med tem ne zapademo v apatijo in da ne pričnemo zanemarjati svojih načrtov. Imamo moč, da nekaj ustvarimo, da žongliramo med različnimi situacijami in projekti, važno pa je, da se vmes tudi malo ustavimo in spočijemo.


Svet, svečenik, fant križev obrnjeno – kaj se dogaja? Konec leta je in to je trenutek za pregled leta, ki je za nami in za introspekcijo, kaj smo se naučili. Vse, kar smo dali skozi, nam lahko da super motivacijo za naprej. Če smo preživel to leto, lahko še kaj. Kljub zunanjim oviram smo veliko naredili. Mamo mi to!


Kolo sreče, as src, dvojica pikov, dvojica križev, petica križev, osmica križev – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Zaupati moramo, da se bo vse obrnilo na dobro, da so pred nami nagrade in nove priložnosti. S pozitivno naravnanostjo bomo k sebi tudi pritegnili ljudi, ki nam bodo pomagali pri nadaljnjih projektih in načrtih, tudi kot učitelji ali mentorji. Kljub temu pa še vedno razmišljamo, kaj bi lahko še naredili, da bi dobili še več znanja, da bi bili lahko bolj prepričani vase in v svoje načrte. Vse je v gibanju v tem trenutku. Morda je še najbolj smiselno, da nehamo tako načrtovati in se bolj posvetimo počitku in razmisleku, kako bi skozi svoje delo in načrte čim bolj izrazili sebe. S tem bomo pridobili na zaupanju samih vase. To nam bo dalo tudi veselje za naprej.


Osmica pikov, smrt obrnjeno, osmica kar, desetica kar, dvojica src, štirica src, kralj src – kaj naj naredimo, kje je fokus? Fokus mora biti na počitku in poglobitvi v našo notranjost, v kontemplacijo, kaj narediti. Na določeno situacijo lahko vedno pogledamo z dveh zornih kotov: lahko smo frustrirani nad situacijo, lahko pa najdemo novo rešitev in nov pogled na to situacijo. Zopet nas karte opozarjajo, naj ne zapademo v apatijo, ker ko se fokusiramo imamo moč, da se stvari premaknejo. Sedaj že imamo toliko izkušenj, da se lahko znajdemo v različnih situacijah in dobro se počutimo v lastni koži. Varnost, ki jo vsi iščemo, moramo najti znotraj nas samih, ne moremo je večno iskati zunaj nas, moramo odrasti in poskrbeti sami zase, ne čakati na druge. Da bi to ustvarili, moramo včasih tudi kaj dati, ne da bi kaj dobili nazaj. To je faza zrelosti.


Devetica pikov, desetica src, petica kar – kje bi lahko bile težave? Težave bi si lahko nakopali, ker še vedno vztrajamo v neki situaciji, ki nam sedaj že dolgo ne ustreza več. Agonija je prisotna zato, ker ne spustimo zadeve in se ne sprijaznimo s situacijo takšno, kakršna je. Tudi to je faza zrelosti: biti tako čustveno zreli, da ocenimo situacijo, kaj se mora spustiti in na kaj se mora fokusirati. Delati moramo tisto, kar obvladamo in se ne zapletati v 10.000 drugih projektov, ki se ne bodo izšli. Samo tako, bomo lahko funkcionirali na dolgi rok.


Devetica križev, stolp obrnjeno – kje so naše prednosti? Naša prednost je, da kljub temu, da smo v rutini, da se morda počutimo v tem trenutku ujeti, da smo tako zreli, da vidimo kakšno vrednost ima naše delovanje. Morda nam je naše delovanje dalo »samo« zadovoljstvo nad tem, da smo koristni. In to je dobro. Nič kar delamo, ni brez veze, vse ima vrednost.


Osmica src, fant pikov, obešenec, kočija obrnjeno – kaj je rezultat? Čustvena zrelost je tudi, da če se nam je izmuznilo nekaj, kar smo imeli na dosegu rok, da ne žalujemo preveč, da sprejmemo, da se pač ni izšlo. Ko najdemo zadovoljstvo tudi v dolgočasnih a koristnih zadevah v naših življenjih, razumemo, kaj je vsebina nas samih in naših odnosov. In kaj nam konec koncev daje veselje do življenja. In sedaj lahko zajemamo zrak pred novim letom in si privoščimo počitek, da se pripravimo na nove izkušnje.

5 views0 comments
bottom of page