top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 28. 6. – 4. 7. 2021

Sedaj ni čas za zabušavanje, vajeti moramo vzeti v svoje roke in končati, kar smo se namenili, da končamo. Če vmes potrebujemo čas za razmislek, si ga vzemimo, drugače pa šibamo naprej. Ko bomo šli naprej k začrtanim ciljem, ne glede na ovire, se bomo dobro počutili v svojih koži. In bilo bi res škoda, da se nam ta prilika izmuzne zaradi naše lastne neodločnosti in pomanjkanja fokusa.

Pravica obrnjeno, osmica kar – kakšna je trenutna situacija? Vsa dejanja imajo posledice in sedaj moramo pogledati, kaj nas skuša dana situacija naučiti. To je trenutek, ko moramo stopiti v svojo moč in dokončati, kar smo začeli. Četudi moramo odkloniti kakšna mikavna vabila in ponudbe, moramo sedaj sfiniširati, kar smo zadali in postaviti piko na i.


Kočija, osmica src – kaj se dogaja? Da bi res postavili piko na i, moramo zbrati vse sile za dosego svojega cilja, svoje želje. Pomembno je, da dokončamo začeto, saj bomo tako prišli do notranjega čustvenega zadovoljstva. Našli bomo veselje do življenja.


Čarovnik, štirica kar, fant kar, fant src obrnjeno – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? To je čas, ko se moramo res zavedati, da smo sami kreatorji svojih življenj. Ne smemo se predati sanjarijam in ostajati na ravni nemočnega otroka. Vajeti moramo vzeti v svoje roke in biti ambiciozni. Je pa to tudi čas, ko je v ospredju denar: morda pride finančna priložnost in če ne, ne zapravljajmo preveč. Družimo se z ljudmi, morda tako pridejo nove priložnosti, uživajmo lepe trenutke.


Zmernost, osmica križev – kaj naj naredimo, kje je fokus? Navdušenje na spelje naprej, čutimo veter v hrbtu, vendar ne pretiravajmo. Fokus mora biti na ravnotežju, previdni pripravi na akcijo in tudi na potrpežljivosti. Fokus je tudi na tem, da delamo na izražanju samih sebe.


Devetica kar, desetica križev – kje bi lahko bile težave? Situacija je zahtevna, zato mislimo, da moramo vse sami narediti in smo čisto zakopani v delo, morda tako iščemo potrditev, občutek lastne vrednosti. Ok, ne moremo vse do popolnosti speljati skozi, bo pa dovolj dobro. Zato keep calm & carry on.


Svečenica, as pikov, štirica pikov – kje so naše prednosti? Sedaj smo se že naučili, da je dobro, da poslušamo svoj notranji glas. To je še toliko bolj pomembno, da vemo, kdo smo, da nas nihče ne more odvrniti od fokusa. Da zaslišimo svoj notranji glas, pa potrebujemo tudi pavzo in umiritev. Varni smo, lahko se ustavimo.


Norec obrnjeno, svečenik obrnjeno, dvojica src – kaj je rezultat? Sedaj ni čas, da se zapletemo v eskapizem in sanjarjenje. Zamudili bi priliko, da stopimo korak naprej v svojih življenjih, zato moramo pljuniti v roke in delati. Drugače se nas bo polastilo nezadovoljstvo in apatija. Verjeti moramo vase, da zmoremo in da lahko poiščemo tudi neortodoksne rešitve. Ko nadaljujemo po svoji poti in premagamo ovire in težje situacije, se nam poveča občutek lastne vrednosti, dobro se počutimo in to je res lep občutek.


/Če vam je zapis všeč, bom vesela, če ga všečkate in delite naprej. Hvala./

6 views0 comments
bottom of page