top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 29. 3. - 4. 4. 2021

Ok, karte pravijo, da moramo nekaj spustiti, da se nekaj razreši. Po tem pa ne smemo zapasti v pretirano kritičnost in s tem neodločnost. Postaviti si moramo prioritete in samo gas naprej.


Kočija obrnjeno, stolp, šestica križev, fant križev obrnjeno, trojica kar, petica kar – kakšna je trenutna situacija? Uh, uh, izgubljamo motivacijo, saj so se načrti podrli. Nepričakovan dogodek nas je vrgel iz varnosti in stabilnosti. Ampak ok, morda ni vse tako črno, sedaj vsaj vemo, kje nima smisla tratiti energijo. Tudi če smo se že pobrali, je pred nami še dolga pot, veliko nas še čaka. Zato nadaljujemo in čeprav je težko, se moramo potruditi.


Sonce, dvojica križev, osmica kar – kaj se dogaja? OK, ni vse slabo. Sploh ne. Veliko smo se že naučili in to nas navdaja z veseljem in tudi z motivacijo. Več ko znamo, bolj nas stvar zanima. Ni važno, kaj to je, nadaljujemo in uspeh bo zagotovljen.


Kolo sreče obrnjeno, as kar, as src – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Vendar ne smemo spati na lovorikah svojih uspehov. Kot že rečeno, pot se nadaljuje, veliko nas še čaka, tudi nepričakovani dogodki in ovire. Ampak mi nadaljujemo z razvijanjem svojih potencialov, z razvijanem svojih talentov in učenjem. To nam bo dalo tudi veliko notranjega zadovoljstva, kar je zelo pomembno, saj ko smo zadovoljni sami s seboj potek do nas pridejo pravi ljudje in priložnosti.

Obešenec, kralj kar, kraljica kar obrnjeno – kaj naj naredimo, kje je fokus? Vendar kljub trudu, še ne vidimo hudega napredka. Morda se zadeve spreminjajo in ne vemo, kako postopati. Pomembno je, da si postavimo prioritete. Ne moremo biti na desetih koncih hkrati. Sprejeti moramo praktično odločitev, čemu se bomo posvetili. Navsezadnje tudi najbrž nimamo toliko časa in denarja, da bi lahko kar vse naenkrat, kar si trenutno želimo. Če imamo občutek, da nimamo nadzora nad svojim življenjem, si moramo najprej postaviti jasne prioritete.


Desetica križev, kralj pikov obrnjeno, trojica pikov – kje bi lahko bile težave? Težave bi lahko bile v tem, da čeprav mislimo, da dobro hendlamo stvari in žongliramo med različnimi področji in temami, da je tu vseeno eno področje, kjer moramo narediti spremembe in moramo nekaj spustiti, da gre mimo. Drugače nas znajo drugi ljudje prisiliti, da se nečemu odpovemo in je bolje, da že sedaj to storimo sami. To sicer pomeni nek napor in neprijetne odločitve, vendar moramo iti čez to in potem samo še naprej.


Zmernost, svečenica, kraljica pikov, devetica kar, desetica kar, kraljica src obrnjeno – kje so naše prednosti? Naša prednost je v tem, da sedaj že vemo, da moramo biti potrpežljivi in da se moramo prilagoditi nastalim razmeram. Realno moramo oceniti situacijo in ne zapasti v pritoževanje in pretirano kritičnost. Zmožni smo hendaliti različne situacije, pomembno pa je, da pri tem ohranimo radost in ravnotežje. Nima smisla, da smo sitni in da vso pozornost zahtevamo zase, ne da bi kaj dali nazaj. To je navsezadnje pot našega razvoja: da postanemo bolj zreli in da postanemo res mi: da razvijemo vse svoje potenciale. To je tudi pot, ki nas vodi k temu, da se naš ego zmanjša in dvigne božanska zavest.Norec obrnjeno, as križev, sedmica pikov – kaj je rezultat? Ni vse tako slabo, pa vendar se nas loteva apatija in neodločnost. Ja, res je prišlo do neke ovire in omejitve in s tem se moramo sprijazniti. Kar je pomembno je to, da ko pride navdih, da se mu prepustimo, da res delamo tisto, kar imamo radi. In potem pride tudi navdih. Ne upirajmo se navdihu, kajti s tem, ko se upiramo navdihu, se upiramo tudi življenju.

5 views0 comments

Comments


bottom of page