top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 3. 5. - 9. 5. 2021

Ok, tokrat nas karte sprašujejo samo eno in to je: kaj bomo izbrali: apatijo ali pot naprej? In, kako gledamo na vso stvar: ali je kozarec na pol prazen ali je na pol poln?


Norec obrnjeno – kakšna je trenutna situacija? Imamo veliko nasprotujočih si želja, zato ne moremo odreagirati in se odločiti. Oklevamo, namesto, da bi zavzeto nadaljevali, kar smo si zastavili. Na tej avanturi nas še veliko čaka, pozornost moramo usmeriti na dobro.


Čarovnik obrnjeno – kaj se dogaja? Neodločnost nas daje, ampak nikoli, res nikoli ne smemo pozabiti, da smo sami kreatorji svojih življenje. Da se moramo mi sami nenehno truditi, da si ustvarimo res srečno in polno življenje. Nič ne pade kar samo iz neba. Torej kaj bomo? Patili, ker nekaj ni uspelo, ali pa bomo gledali z optimizmom naprej?


Petica kar – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Oceniti moramo, kam bomo dali vso svojo energijo. Delajmo tisto, kar vemo, da prinaša uspeh, ne smemo se osredotočati na neuspehe, ampak se fokusirajmo na to, kar vemo, da dobro delamo in od tu samo še naprej.


Sonce obrnjeno – kaj naj naredimo, kje je fokus? Vsekakor se ne smemo osredotočiti na vse zastoje in zamude in to, da ne vemo, kaj prinaša prihodnost. Fokus mora biti na iskanju zadovoljstva, na tem, da se pomirimo z vsem, kar je.


Devetica src – kje bi lahko bile težave? Nenehno si želimo nekaj »več«, pa karkoli že to je in vse, kar umanjka, nas dela strašansko nesrečne. Zato je veliko hrepenenja in nezadovoljstva. Ampak najti moramo pomirjenost z vsem in zadovoljstvo s trenutno situacijo in z življenjem takšnim, kot je.


Kraljica kar – kje so naše prednosti? Imamo vse, kar nam omogoča pot za naprej, imamo resurse, imamo samozavest, imamo nadzor. Obvladamo zadevo. Vprašanje je samo, ali to znamo prepoznati. To ni čas za smiljenje samim sebi, ampak gremo naprej.


Kralj križev obrnjeno, dvojica križev – kaj je rezultat? Rezultat nam daje dva vidika cele zadeve. Nadaljevati moramo po svoji poti in delati na naših vizijah. To je faza razvoja ideje in vizij, faza učenja, morda uletijo učitelji, naše navdušenje je veliko. Po drugi strani pa se moramo nenehno zavedati širše slike: ko delujemo na svoji inspiraciji, ko gremo po svoji poti, moramo vedno znova ozaveščati, da je to življenje, ki nam je bilo dano, lepo. Life is good.




9 views0 comments
bottom of page