top of page

[⚜ KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 31. 1. – 6. 2. 2022

Ok, tale januar ni bil najlažji. Veliko stvari se je zgodilo, nekatere zadeve so se vlekle še iz lanskega leta. Zbrati moramo pogum in verjeti v svojo moč, da stvari premaknemo. Sedaj smo neodvisni in lahko potujemo po svoji poti. Le predati se ne smemo brezupu in razočaranju. Vsi odgovori so v nas. Globoko v sebi vemo, kaj moramo storiti.

Desetica pikov – kakšna je trenutna situacija? Prejšnji teden nas je z marsičem soočil in sedaj smo na tleh. To niti ni tako slabo, ker sedaj gre lahko krivulja samo še navzgor. Sprijazniti se moramo s to bolečino, šele nato bo možno okrevanje. Nato pa zbrati vse moči, da presežemo nastale težave.


Svet obrnjeno, sodba obrnjeno – kaj se dogaja? Morda pa je nastala situacija pokazala, kje in kako ne izražamo samih sebe. Morda se samosabotiramo in smo zato v začaranem krogu, brez izhoda, vedno eno in isto. Situacija od nas zahteva, da sprejmemo odločitve, ki lahko pretresejo trenutna razmerja. Po začetnem zastoju, sledi uspeh.


Štirica src, šestica križev – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Da pridemo do uspeha, moramo iti tudi čez krize. Vse skupaj lahko jemljemo kot preizkus, ali zaupamo svoji inspiraciji in ali verjamemo, da se bodo zadeve izšle. Varno je, da zaupamo inspiraciji.


Svečenica, trojica križev, osmica kar – kaj naj naredimo, kje je fokus? Nismo nemočni, ravno nasprotno. Posedujemo moč, da stvari vzamemo v svoje roke. Poslušajmo svoj notranji glas: ta nam pove resnico o nas in kam moramo iti. Poiščimo tišino in se osredinimo v sebi, šele tako bomo zmožni slišati lastno resnico. Ob tem pa ostanimo osredotočeni na svojo inspiracijo in se ji prepustimo: videli bomo, kam nas pelje sama od sebe. To je faza neodvisnosti, ko se sami podamo na pot.


Trojica src, sedmica kar – kje bi lahko bile težave? Preveč se osredotočamo na to, kaj smo izgubili in ne na to, kaj smo ob tem doživeli, izkusili. Kaj lahko s tem, kar smo izkusili naredimo v prihodnosti, kaj smo se naučili? Sprijazniti se moramo, da se vedno pač vse ne izide. In to kar je ostalo ni naša prva izbira, zato smo preveč razočarani. Osredotočimo se na tisto, kar imamo in je oprijemljivo in uporabno za našo pot naprej.


Osmica pikov, devetica pikov – kje so naše prednosti? Ok, res smo na tleh. Sedaj vemo, da so vsi odgovori znotraj nas in da bomo znotraj sebe našli rešitev, novo perspektivo za nastalo situacijo. Sprijazniti se moramo, da v tej situaciji ni več energije in da smo lahko ravnodušni - torej ravne duše: zadevo spustimo, da gre mimo. Prebolimo in gremo naprej.


Kraljica pikov obrnjeno – kaj je rezultat? To je proces, v katerem postajamo bolj zreli. In tudi bolj mi sami. Vendar nismo še tam. Najprej moramo zbrati pogum in tvegati, da gremo v ta proces.


/Če vam je zapis všeč, bom vesela, če ga všečkate in delite naprej. Hvala./

9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page