top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 4.1. - 10. 1. 2021


Karte tudi ta teden od nas zahtevajo zrelost: ali lahko damo ljubezen prvi, brez pričakovanj, brez pogojenosti? Čaka nas nova pot, vendar se ne smemo preveč obotavljati. Fokusirati se moramo in nato skočiti in plavati.


Svečenik, šestica kar, fant src obrnjeno – kakšna je trenutna situacija? V trenutni situaciji se moramo osredotočiti na naše načrte, kakršne že imamo in da vztrajno delamo na njih, to nam bo dalo tudi največ zadovoljstva. Kar je pomembno je, da si ne delamo utvar, da bo sedaj vse drugače in da ne nasedamo lepim besedam o tem, da bo vse super in fajn. Bolje se je držati konservativnega pristopa in delati na tem, kar že poznamo in vemo da deluje.


Hudič, kraljica pikov, kraljica kar obrnjeno, sedmica src – kaj se dogaja? Karte kažejo, da nam situacija nima več kaj ponudit. Prerasli smo to. Vendar je nevarnost, da se te situacije oklepamo, nočemo spustiti, še vedno iščemo uteho, kjer je že dolgo ni več. Zato postajamo čedalje bolj nesrečni, vendar ego noče spustiti. Tudi zato, ker imamo občutek, da ne nadziramo svojih življenj in imamo občutek, da se nam ne bo izšlo. Vendar moramo najti notranjo trdnost, zanesti se moramo sami nase, najti zaupati v nas same. To zaupanje pride s spoznanjem, kdo smo zares mi.


Svečenica obrnjeno, kralj kar, as kar – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Karte sporočajo, da nekaj posedujemo, kar nam bo še zelo koristilo v nadaljevanju: morda denar, talent, zmožnosti, vendar moramo to šele odkriti. Vendar smo trenutno v fazi, ko ne vidimo svojih prednosti, mislimo, da nič nimamo. Napačno ocenjujemo sebe in svoje sposobnosti, zato ne sprejemamo smiselnih odločitev. Moramo se zbrati in se odločiti. Odločiti se moramo v skladu s tem, kaj je res dobro za nas in se potem fokusirati na samo en izbran element in to furati naprej, da pridemo do želenega cilja.

Ljubimca, desetica pikov, as src, kralj src obrnjeno – kaj naj naredimo, kje je fokus? Tudi na tej stopnji karte opozarjajo na pomen pravilne odločitve. Če kar naprej delamo isto, ne moremo pričakovati drugačnega rezultata. Imamo zmožnost, da presežemo vse te težave, da se okrepimo. Potrebujemo potrpežljivost in dobro postavljene prioritete. To je odvisno tudi od tega, kaj imamo v srcu: ali res vidimo višji namen vsega skupaj ali vztrajamo na pogojeni ljubezni: damo šele, ko nekaj dobimo. Ali smo dovolj zreli, da lahko damo, ne da bi pričakovali povračilo? Vztrajati moramo na dolgoročni viziji in se ne prepustiti kratkotrajnim rešitvam.


Sonce, sedmica kar – kje bi lahko bile težave?

Težava je v tem, da moramo še kar naprej poizkušati, lahko da bomo vmes tudi razočarani, vendar na koncu bomo prišli do oprijemljivih rezultatov. Karta sonca nas opogumlja, da vztrajamo, da bomo prišli do nagrade za svoj trud in da bomo na koncu vseeno zadovoljni in veseli. Veselje pride tudi ko nesebično dajemo drugim, zato kot že prejšnja faza opozarja, da naj svoje ljubezni ne pogojujemo.Zmernost obrnjeno, kraljica src obrnjeno, trojica pikov – kje so naše prednosti?

Prednost je v tem, da razumemo, da brez nič ni nič. Preseči moramo nepotrpežljivost in svojo frustriranost. Potruditi se moramo, da razumemo ljudi okoli nas. Mi sami potrebujemo veliko pozornosti in ljubezni zase. Zopet se kaže tema pogojene ljubezni: ali smo zmožni dati prvi in to brez povračila?


Norec, puščavnik obrnjeno – kaj je rezultat? Če hočemo priti do novih rezultatov in do novega življenja potem bomo morali opustiti pretirano previdnost in strah, ker to povzročata samo zamude pri našem delovanju. Smo na začetku leta in pred nami je nova pot, na nas čaka nova avantura, ampak samo, če se bomo na to pot podali. Ne smemo pozabiti na detajle in ne smemo se na to pot podati brez priprave, vendar potem moramo skočiti in zaplavati.

4 views0 comments

Comments


bottom of page