top of page

[⚜ KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 4. 10. – 10. 10. 2021


Intenzivne energije nas čakajo v tem tednu in zato tudi veliko kart. Karte tokrat opozarjajo na zrelost pri naših odločitvah in reakcijah. Nenehno se moramo zavedati širšega pogleda na življenje ter ohranjati optimizem.







Sedmica križev – kakšna je trenutna situacija? Spoznali smo, da naše sanje in upi, niso zares res tisto, kar si želimo in potrebujemo. Pridemo do spoznanja, da je življenje večje od trenutnih želja. Zato se ne vdamo. Gremo naprej. Kako dojemamo trenutno situacijo, je pokazatelj, kako dojemamo vse ostalo. Zato nadaljujmo, ne glede na to, kaj si drugi mislijo.


As kar – kaj se dogaja? Gremo naprej in ko se res odločimo in začnemo z dejanji, nam Vesolje pri tem pomaga. Ne čepimo na kavču in se ne smilimo samim sebi, potruditi se moramo, da bo res kaj ratalo. Vsak korak šteje in ko se čez čas obrnemo nazaj vidimo, kako daleč smo prišli.


Petica pikov – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Želimo razširiti svoja krila, moramo tvegati, vendar smo v zelo defenzivni drži. Občutek imamo, da imamo pred seboj same ovire in veliko konkurence. Ne poskušajmo zmagati za vsako ceno in ne rušimo mostov za seboj. Škodoželjnost ne pristoji nobenemu izmed nas. Ohranimo prijateljstva, saj je ta tekma samo namišljena.


Cesar obrnjeno, ljubimca obrnjeno, kočija, kraljica križev – kaj naj naredimo, kje je fokus? Pazimo se nezrelega obnašanja in želje po moči. Ne sme nas tudi prevzeti zunanji izgled. Sedaj res ni čas za impulzivna dejanja, narejena iz trenutne šibkosti. Vzemimo si čas in res ugotovimo, kaj si sedaj želimo, ko smo ugotovili, da neke določene želje niso tisto, kar potrebujemo. Imamo moč, da se rešimo teh notranjih konfliktov, tako, da shendlamo svoja čustva in zopet zavzamemo pogled na širšo sliko. Zrelost nas pelje čez ovire, vidimo, kaj nam je storiti in kako zadeve izpeljati do končnega cilja. Ne izgubimo navdušenja za spremembe, ohranimo vizijo.


Trojica križev, šestica križev, kraljica src obrnjeno – kje bi lahko bile težave? Res, nezrelo obnašanje nas obsoja na propad. Pripravimo se, ne zabušavajmo, ne bodimo obsedeni sami s seboj in s svojimi problemi. Izzivi so lahko tudi priložnost. Ohranimo optimizem, povezujmo s svojo notranjo modrostjo. Ne bodimo egoistični in ne zahtevajmo pozornost samo zase.


Osmica src, desetica pikov – kje so naše prednosti? Morda nas prežema občutek, da smo sami in da so nas vi zapustili. Vendar moramo pogled obrniti v prihodnosti: kaj vse še leži pred mani? Veliko je tudi stresa in izgub. Sprijaznimo se s situacijo tako kot je. Preči moramo trenutne težave, vklopiti potrpežljivost. Počasi se daleč pride.


Puščavnik, svečenik, moč obrnjeno, fant križev, kralj križev – kaj je rezultat? Glavo moramo postaviti na pravo mesto in premisliti moramo vse svoje načrte. V vsem tem kar se dogaja, moramo najti luč, moramo najti svetle točke. Širša slika je, da je življenje iskanje duhovne resnice in ne smemo postati duhovno leni in moralno brezbrižni. Zato se ne smemo osredotočati samo nase in svoje potrebo, ne smemo zlorabiti svoje moči. Biti moramo gospodarji situacije in prevzeti vajeti v svoje roke. Ohranimo optimizem.


8 views0 comments
bottom of page