top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 5.10. - 11.10.2020



Tokrat imamo 10 kart in kaj nam prinašajo? Spet je pred nami teden odločitev. Ali imamo pogum, da se ustavimo, umirimo in zazremo vase po odgovore? In, ali imamo pogum, da potem tem odgovorom tudi sledimo? Rezultat sigurno bo, čeprav morda ne tak, kot si ga trenutno želimo ali mislimo, da bi moral biti.

Petica kar – kakšna je trenutna situacija? Petice so karte krize, določiti moramo prioritete. Osredotočiti se moramo le na tisto, kar nam les leži, vse ostale projekte pa moramo opustiti. Sprejeti moramo odločitev, v čem smo zares dobri in se temu posvetiti. Ostale, sicer zelo privlačne, projekte opustimo, ker nam zna spodleteti.

Ljubimca – kaj se dogaja? Karta odločitev. Kako se bomo odločili? Kaj je privlačno samo na prvi pogled in kaj je res bistveno? Popraviti moramo naše izbire in si začrtati novo pot.

Puščavnik – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Da sprejmemo res pravo odločitev, je potreben umik vase in vprašati svoje notranje vodstvo, kje smo in kam želimo iti. Da bi se lažje odločili, lahko poiščemo nasvet, vendar so vsi odgovori v nas samih, zato pa je potrebna tišina in čas zase.

Šestica križev in As pikov – kaj naj naredimo? Šestica križev nakazuje, da smo na pravi poti, ko se odločimo v skladu z notranjim vodstvom. As pikov pa kaže, da moramo naprej nekaj spoznati o nas samih: morda si moramo nekaj priznati, morda moramo odkriti speči talent znotraj nas.

5 pikov – kje bi lahko bile težave? Seveda pa so globoke spremembe strašljive, veliko tvegamo, ko se odločimo v sladu s svojim notranjim vodstvom, ki je morda v nasprotju s trenutnim mnenjem, kaj je prav in zaželeno. Morda se nam tudi ne bo izšlo s to novo potjo. Vendar poanta življenja ni ta, da samo preživimo, poanta je, da se razrastemo v svojo polno moč.

Dvojica križev – kje so naše prednosti? Po tem ko sprejmemo odločitev, se prične ideja razvijati in začne se proces učenja. In kot pravijo: ko je učenec pripravljen, pride učitelj.

Sedmica kar in Fant src in Osmica križev – kaj je rezultat? Sedmica kar nam kaže, da moramo vztrajati na začrtani poti, morda se nam kaj tudi ne bo izšlo, vendar nam to ne sme vzeti poguma. Poskušamo naprej, kljub razočaranju, ampak na koncu bo nekaj oprijemljivega.

Fant src nakazuje na veliko kreativni silo, ki nam pomaga na začrtani poti. Ta sila ne bo za vedno ostala, zato jo moramo izkoristiti sedaj, ko je na voljo.

Osmica križev pa nam pravi, da naj se ne oziramo na mnenja drugih, sledimo svojemu navdihu in delajmo svojo stvar; sprejemamo odločitve, ki so v skladu z našimi željami in navdihom, živimo svoje življenje.

6 views0 comments
bottom of page