top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 5. 4. - 11. 4. 2021

Veliko navdušenje na prevzema, še posebej, ker pred tem doživeli toliko blokad. Vseeno ne pretiravajmo, najti moramo ravnotežje in gojiti zavedanje, da četudi ne moremo imeti vsega v tem trenutku ali pa če se v nadaljevanju tudi kaj podre, da smo del večjih ciklov in da je to pot rasti.


Norec, trojica kar, šestica kar – kakšna je trenutna situacija? Prišla je inspiracija in sedaj smo zelo navdušeni. Ampak po vsakem začetnem navdušenje pride tudi faza, ko se moramo resno lotiti dela in delati na tej inspiraciji, če res hočemo, da bomo ustvarili to, kar so naše sanje.


Čarovnik obrnjeno, zmernost, luna, kraljica križev obrnjeno, fant križev, sedmica križev – kaj se dogaja? Ker se stvari v preteklosti tudi niso izšle in smo bili soočeni z ovirami, imamo sedaj preveč želja. Vse želimo naenkrat. Zato je potrebna zmernost in samoobvladovanje. Ustrezno moramo načrtovati čas in vire. Drugače je vse preveč nestabilno in nas lahko skuri. Ali pa, da razočaranje ne bo preveliko, ko bomo kasneje morda vseeno ugotovili, da to le ni to, kar smo mislili, da je. Ne glede na trenutno navdušenje, moramo razumeti, da smo del večjih ciklov in da smo vedno povezani s širšim življenjem, ne glede na preokupiranost s trenutnim ciljem.


Svet obrnjeno – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Pomembo je, da se zavedamo, da smo v neke vrste poskusni dobi, ki pa je nujna za našo nadaljnjo rast.


Svečenica obrnjeno, kralj križev, dvojica pikov – kaj naj naredimo, kje je fokus? Paziti moramo, da nismo površni pri tem, kar delamo, ker je navdušenje tako veliko. Preveliko navdušenje lahko povzroči raztresenost in kratkovidno načrtovanje.Fokus moram biti tudi na tem, da v tem fazi poskrbimo sami zase, da se ne iztrošimo preveč. Pa tudi, če se nam navdih sesuje, moramo vztrajati: to vztrajanje pride iz razumevanja, da nam delo na naši poti daje rast in dosegamo zrelost, da ne gre le za trenutno potrebo ega po potrditvi.


Sodba obrnjeno, fant src obrnjeno, desetica src, dvojica križev – kje bi lahko bile težave? Težava bi lahko bila v tem, da se ne sprijaznimo s trenutnim stanjem, da se nismo sposobni soočiti z realnostjo. Čeprav ne moremo vsega imeti takoj sedaj, se moramo s tem sprijazniti. Ne smemo se pritoževati, sprevideti moramo, da je vse OK in v tem moramo najti zadovoljstvo. Kreativna sila je močna, vendar kratkotrajna in nestabilna. Inspiracijo moramo usrediščiti - zato sta učenje in trening tako pomembna.


Cesarica, šestica križev, štirica src – kje so naše prednosti? Ko sledimo navdihu, rastemo in če resno delamo na tem, bomo zagotovo prišli do rezultatov in bomo lahko svojo stvaritev, znanje pokazali svetu. Zaupati moramo, da smo na pravi poti in da smo ob tem varni.


Sedmica src, štirica križev – kaj je rezultat? Na tej poti moramo biti sposobni prepoznati, kdaj smo kakšno stvar prerasli in nam ne služi več. Kot smo zmožni to sprevideti in nato tudi spustiti, potem lahko nadaljujemo po začrtani poti kreativnosti in tudi dobimo povračilo za naše vztrajanje na naši poti.


13 views0 comments
bottom of page