top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 5. 7. – 11. 7. 2021

Videti je, da nas vse malo skrbi, kakšna bo prihodnost. Ta teden moramo zdržati in ohranjati svojo energijo. Pot naprej ni čisto gladka, ampak mi se ne damo! Najti moramo veselje, ne glede na vse okoliščine.Kolo sreče, sonce obrnjeno – kakšna je trenutna situacija? Kolo sreče se obrača in obrne se lahko tako ali drugače: eni dobimo dobre novice, drugi malo slabše. Zadeve se odvijajo. Če nam ni v prid, se ne smemo zaplesti v zanikanje situacije. Morda se nam je uspeh izmaknil, vendar ni še vse popolnoma izgubljeno.


Svet – kaj se dogaja? Stari cikli se zaključujejo, začenjajo se novi cikli. Ko pride do dovršitve, pride popolna sprememba. Ne pozabimo, da moramo za svoja življenja in za naš razvoj sami prevzeti odgovornost.


Puščavnik obrnjeno, osmica src – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Tudi če pride do razočaranja, do poraza, se moramo pobrati in ponovno poizkusiti. Sami moramo najti luč na koncu tunela. Ne smemo biti neučakani, po drugi strani pa tudi ne smemo zavlačevati. Bistveno je, da najdemo zadovoljstvo znotraj nas, ne glede na vse, kar se dogaja.


Sedmica križev – kaj naj naredimo, kje je fokus? Soočamo se z izzivi, naporno je ratalo, vendar se ne umaknemo, držimo se svojega položaja. Kljub trenutnim težavam moramo najti lepoto v življenju. Pomembno je priti do spoznanja, da smo povezani z večjim življenjem, zato je včasih potrebno umakniti svoja pričakovanja.


Moč obrnjeno, as src, dvojica pikov, trojica pikov, kraljica pikov, kraljica križev obrnjeno – kje bi lahko bile težave? Soočamo se s pomanjkanjem zaupanja, počutimo se nemočni. Vendar ni vse tako črno, je pa res, da se moramo v tem procesu naučiti razumevanja in ljubezni do sebe. Vendar je to le en del trenutnega dogajanja. Drug del dogajanja je bistveno bolj optimističen: smo kreativni, se povezujemo z drugimi, en del mozaika se lepo sestavlja skupaj. Odpreti se moramo za ljubezen in ostati fokusirani. Zatiranje čustev in razpršenost nas samo ovirata na tej poti. Res je, da smo na ranljivem področju in moramo vložiti kar nekaj truda, da se premaknemo naprej. Da se premik res zgodi, moramo nekaj zaključiti in pustiti za seboj. Zato pa potrebujemo golo resnico, kaj funkcionira in kaj ne, da se nepristransko odločimo. To smo dolžni sami sebi, to je vprašanje samospoštovanja. Vemo, kdo smo in za kaj se zavzemamo in pri tem vztrajajmo. Mnenja drugih nas ne morejo odvrniti od naše poti. Vemo, kaj je za nas definicija uspeha, četudi drugi ljudje drugače mislijo.


Dvojica kar – kje so naše prednosti? Lovimo ravnotežje na vseh področjih, imamo tako vzpone kot padce. Možnosti je več, najpomembnejše pa je vprašanje, kako se počutimo ob vsem tem, kar se dogaja. Veselje moramo najti znotraj nas samih.


Šestica križev, devetica kar – kaj je rezultat? Pot na kateri se nahajamo je metafora za življenje. In to je pot zavesti – da se zmanjša ego zavest in poveča božanska zavest. Ko imamo občutek vrednosti, se boljše počutimo v lastni koži in boljše delujemo, nismo toliko v egu. Zato je tako pomemben fokus in nadaljevanje naše poti, da se postavimo na lastne noge, da smo neodvisni in fokusirani na lastne dosežke in napredek. Smo na pravi poti, pot do uspeha bo postala lažja, samo zdržati moramo. Ohranjajmo optimizem in bodimo navdih za druge ljudi.


9 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page