top of page

[⚜ KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 6. 12. – 12. 12. 2021

To je že tretji teden, ko so prišle zelo podobne karte, samo postavitev je drugačna. Kaj se dogaja? Teli mrki so nas soočili z marsičem. Nekaj se mora končati, da bi se lahko novo začelo. Na vidiku so nove avanture, vendar se ne smemo predati zagrenjenosti in žalosti. Vsa moč se že ves čas skriva vas nas samih. Ali lahko to res ponotranjimo? Ne samo, da vemo na razumski ravni, ampak tudi da spoznamo globoko v sebi, da s svojimi mislimi sproti ustvarjamo svoj svet, nihče drug ni odgovoren, mi sami smo.



Čarovnik – kakšna je trenutna situacija? Pustimo, da kreativna energija čarovnika steče skozi nas: imamo zmožnosti, ne omejujmo sebe ali svojega fokusa. Imamo moč, imamo kreativnost, zmoremo vse, kar si zadamo. Imamo več možnosti, kot si trenutno mislimo, da jih imamo.


Norec – kaj se dogaja? Ali lahko zavzamemo stališče norca? Da na svet gledamo z očmi polnimi začudenja in veselja. Pred nami smo nove avanture in se jih veselimo, ne glede na morebitne padce, ki nas vmes še čakajo. Norec ni zagrenjen zaradi lekcij in razočaranj, ki jih prinese življenje. Naši naslednji koraki naj ne bodo nespametni, po drugi strani pa naj nas strah ne ohromi tako močno, da sploh ne naredimo poteze.


Petica pikov, sedmica križev – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Če moramo še naprej iskati našo pot v življenju, tisto pravo stvar, da postanemo tisto, kar nam je namenjeno, potem moramo nadaljevati, nimamo druge. Morda smo razočarani nad razvojem dogodkov do sedaj, iskanje prave poti je včasih tudi tvegano. Ohranimo povezanost z večjim Življenjem.


Trojica kar – kaj naj naredimo, kje je fokus? Fokus je na tem, da delamo na piljenju naših veščin, našega dela. Dobre stvari pridejo do tistih, ki dejansko delajo na svojih načrtih, četudi jih morajo vmes dodelati ali popraviti.


Smrt – kje bi lahko bile težave? Težava je lahko v tem, da se še kar oklepamo preteklosti in ne dovolimo spremembam, da pridejo in odstranijo tisto, kar ni več dobro za nas. Dovolimo si čas za žalovanje, če je to potrebno.


Desetica src, fant pikov obrnjeno, kralj pikov obrnjeno – kje so naše prednosti? Radi moramo imeti svojo realno življenje. To je lažje reči kot narediti. Lahko, da smo razdraženi, ker se zadeve ne premaknejo. Ali pa, da vidimo samo sebe in svoje koristi. Nič od tega ne pomaga. Odprimo srce, prizadevajmo se za harmonične odnose.


Zvezda obrnjeno, kraljica križev – kaj je rezultat? Včasih je težko ohranjati optimizem, ampak sedaj smo ravno tu: vzdrževati moramo vero in zaupanje, da se bodo naši načrti uresničili. Ostanimo osrediščeni, najdimo načine, da presežemo notranji nemir. Naši odzivi naj bodo zreli.

17 views0 comments
bottom of page