top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 7.9. - 13.9.2020

Novih 7 kart za nov teden, kaj nam prinašajo? Očitno moramo pogledati v nekaj, s čimer se ne želimo ubadati.


Devetica src – kakšna je trenutna situacija? To je karta, ki kaže na našo zrelost, smo prišli do spoznanja, da imamo radi naše realno življenje. Vendar, ali smo res že tako daleč? Morda pa smo zaciklani v hrepenenja, nismo zadovoljni s tem kar imamo? To lahko vodi v kronično nezadovoljstvo in depresijo.


Osmica križev – kaj se dogaja? Spoznati moramo, da je v osnovi vse prazno in brez pomena, zato lahko sledimo svojemu navdihu in delamo svojo stvar, sprejemamo odločitve, ki so v skladu z našimi željami in navdihom, živimo svoje življenje, brez ozira na to, kaj pravijo drugi.


Šestica src – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? V življenju ni nikoli čisto vse zares v nulo popolno in s tem se moramo sprijazniti. Poglejmo tiste dele naših življenjih, ki funkcionirajo in se ne ubadajmo z malenkostmi, kjer nekaj pač še ne štima, tako kot bi si želeli.

Štirica pikov – kaj naj naredimo? Okrepiti se moramo, dobiti bolj trdo kožo in vztrajati, da bomo dosegli željeno varnost. Ni več nevarnosti, da nam spodleti, samo vztrajati moramo.

As križev – kje bi lahko bile težave? Ni navdiha brez ljubezen, če se ne počutimo navdihnjene je to zato, ker ne čutimo ljubezni. Ali morda vztrajamo v situaciji, kjer ni ljubezni in zato nas situacija ne navdihuje? Ko sesuvamo svoj navdih, s tem, ko ga odrivamo na stran, sesuvamo življenje, zato je potreben resen razmislek, ali res želimo vztrajati tu, kjer ni ljubezen in navdiha.

Kraljica kar – kje so naše prednosti? Ampak sami imamo nadzor nad svojim življenjem, sami se odločimo, kaj bomo (in kaj ne bomo). In izpeljemo lahko vse, kar si zamislimo, ker imamo mi to. Samo lotiti se moramo.

Cesarica obrnjena – kaj je rezultat? Če bomo vztrajali v situaciji, ki nas ne navdihuje in kjer ne čutimo ljubezni, potem bom obtičali. Vedno bolj bomo izgubljali zanimanje, pojavil se bo strah, da ne more biti nikoli bolje, kot je, in tako kot je, ni dobro. Ni več rasti, ni več napredka.

Ok, ko sem potegnila še zadnjo karto, mi ni bilo čisto jasno, zakaj je prišla obrnjena Cesarica. Ampak saj je logično mar ne? Če ignoriramo svoj klic, svoj navdih, in se podrejamo mnenjem drugih, slej ko prej potem obtičimo do vratu v blatu in se zapletemo v kronično nezadovoljstvo.

Vseeno sem potegnila še eno karto in prišla je Trojica src: tudi če moramo nastalo situacijo zapustiti, ne smemo objokovati, kaj smo izgubili, pač pa se moramo osredotočiti na tisto, kar nam je situacija dala: vse nove izkušnje, vso ljubezen, ki smo jo občutili. Našli bomo nekaj druga, kar nas bo navdihovalo in veselilo, pride nov začetek.

Evo, malo bolj optimističen zaključek, ampak kot kaže se moramo resno pogovoriti sami s seboj in ali bomo še vztrajali v nenavdihujoči situaciji brez ljubezni in se samo predajali hrepenenju o boljšem življenju. Kraljica kar nam kaže, da imamo zmožnost za akcijo in Trojica src nam svetuje, da ohranimo lepe spomine, trenutke in move on.


14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page