top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 8. 2. - 14. 2. 2021

Morda smo naleteli na preizkušnje, ki so nam pokazale, kaj nam ne leži in to je dobro. Sedaj gremo naprej, bogatejši za novo izkušnjo. Vztrajati moramo pri svojem delovanju, saj naše delovanje/ustvarjanje dela svet lepši in mi se boljše počutimo. Vse to pa zahteva trud in sedaj to tudi razumemo in cenimo drobna zadovoljstva.


Luna obrnjeno, pravica, svečenica, fant src obrnjeno, kralj kar obrnjeno, štirica križev, trojica pikov – kakšna je trenutna situacija? Videti je, da smo bili zavedeni, da smo skrenili s prave poti. Morda smo nasedli lepim besedam, sedaj pa se tolčemo po glavi. Nečesa nismo videli, predvideli. Ampak ne glede na to, se vidi luč na koncu tunela. Predvsem pa imamo sedaj za seboj dobro izkušnjo in čeprav smo v ranljivem obdobju, gremo naprej. Imamo intuicijo in zmožnost, da se sedaj zanesemo sami nase in da sprejmemo pravilne odločitve. Res pa je, da se moramo sfokusirati in izbrati samo eno stvar, druge pa opustiti. Sprejeti moramo pomembne in praktične odločitve. In če bomo to storili, bo naš trud poplačan.


Svet obrnjeno, stolp obrnjeno, as pikov, petica križev, kralj križev – kaj se dogaja? Ker smo zašli iz prave poti, smo sedaj soočeni s preizkušnjami, ki so nujne za nadaljnjo rast. Premisliti moramo, kaj moramo še narediti, kje se kažejo ovire. Morda smo tudi spoznali, česa res nočemo oziroma kaj nam res ne leži in ni za nas. Vendar nas to ne sme pahniti v obup in stagnacijo, to je dobra izkušnja, da naredimo potrebne spremembe. Tudi če smo trenutno v fazi, ko se je naša inspiracija sesula, ne obupujmo, vztrajajmo naprej. Naše delovanje dela ta svet lepši.


Sodba, puščavnik obrnjeno, kraljica kar, fant pikov – kaj bo še pomembno za prihodnje delovanje? Pred nami so izredno pomembne odločitve, ki pa jih moramo dobre premisliti, saj imajo naša dejanja vpliv na druge. Spustiti moramo nekaj iz rok, da se spremeni pozicija in da pride do transformacije. Prevelika previdnost oziroma kar že obotavljanje nam ni v korist, povzroča nepotrebne zastoje. Sedaj smo v fazi, ko moramo tvegati in zagrabiti za stvar. Na naši strani je kraljica kar, ki ima nadzor in resurse, da zadevo izpeljemo.Dvojica pikov, trojica križev, devetica križev– kaj naj naredimo, kje je fokus?

Fokus mora biti na tem, da vztrajamo pri svojem ustvarjanju in delovanju. Preizkušajmo in testiramo še naprej, kaj funkcionira in kaj ne. Naše ustvarjanje ima vrednost, zaradi tega je svet lepši. To nam daje veselje do življenja, nas drži pokonci.


Fant kar, kraljica križev, devetica pikov – kje bi lahko bile težave? Težavi sta dve. Prva je ta, da smo morda vseeno kar malo leni in se nam enostavno ne da uporabiti svojih talentov in zmožnosti, preveč uživamo v trenutnem stanju. Druga teža pa je ta, da je zadeva izgubila energijo in potencial, ampak ego vztraja in mi kar ne spustimo iz rok. Smo v agoniji, ker se ni izteklo tako, kot smo želeli. Če želimo, da je situacija vzdržna na dolgi rok, moramo stopiti v akcijo, vendar se pri tem ne smemo skuriti. Pot do uspeha naj bo uravnotežena in enakomerna. Upoštevajmo svojo intuicijo, da naredimo pravo stvar.


Osmica križev, desetica križev, fant križev – kje so naše prednosti? Naša prednost je ta, da imamo sposobnost multitaskinga. Žongliramo med vsemi obveznostmi in izzivi. Samo obupati ne smemo in nadaljujemo z začetim delom. Ko delujemo in ustvarjamo, potem pridobivamo na samozavesti in lastni vrednosti. Postali smo bogatejši za vse te izkušnje. Imamo veliko kreativnega zagona in navdušenja, pazimo le, da nas ne sežge.


Sonce, petica src, devetica src – kaj je rezultat? Po vseh preizkušnjah, ko se stvari niso izšle tako, kot smo si sprva želeli je rezultat ta, da cenimo male stvari, ki nam dajejo veselje. Spremenili smo se in razumemo, da se moramo truditi, da se ohranja motivacija, ljubezen. Zadovoljstvo lahko najdemo v preprostih rečeh. Življenje kot celota ima lepe in manj lepe strani in dogodke. Trenutna situacija je drugačna od tiste, kot je želi ego, vendar to je naše življenje: lepo je tudi z vsemi pomanjkljivostmi vred.

20 views0 comments
bottom of page