top of page

[KARTE RESNICE]: Osvetlitev tedna 9. 5. – 15. 5. 2022


Smo v obdobju med mrki, približujemo se polni luni v škorpijonu, ki bo v obliki luninega mrka (16.5.) in karte kažejo na neko krizo. Z nečim se moramo sprijazniti. In nas sprašujejo, kaj si res želimo zaživeti? Večkrat se pojavlja misel, da tisto, kar je v nas samih, privlači druge ljudi k nam. Kaj torej privlačimo in kaj vidimo v ogledalu?





Kolo sreče, ljubimca obrnjeno - kakšna je trenutna situacija? Mi obračamo, bog obrne. Smo v sezoni mrkov in stvari se obračajo, tako ali drugače. Karma se odvija, zato je pomembno, da razumemo ta proces in da ohranjamo širši pogled na vso zadevo. Spremembe ves čas prihajajo na našo pot. Zato nas moda že zelo skrbi: kam to pelje? Vendar sedaj ni čas za impulzivna dejanja. Vzemimo si čas in res dobro razmislimo, kaj si želimo.


Cesar, devetica pikov, desetica kar - kaj se dogaja? Nekaj se je končalo, vendar mi tega kar ne spustimo. Zavzeti moramo indiferenten odnos – da smo ravne duše. Pomembno je ohranjati jasnost pri razmišljanju in prevzeti aktivno vlogo v teh spremembah. Sedaj se že znajdemo na vseh področjih, ker imamo toliko izkušenj, zato se lahko postavimo zase v neprijetnih situacijah. Ko smo prepričani vase, pridemo skozi.

Čarovnik obrnjeno, šestica pikov, kralj pikov - kaj bo pomembno za prihodnje delovanje? Ker imamo sedaj toliko izkušenj, lahko res izkoristimo svoje potenciale. Vendar se kažejo neke omejitve. Ni še čas. Morda smo prišli do konca in moramo res nekaj spremeniti. Kaj nam je zares pomembno?

As pikov, kraljica src - kaj naj naredimo, kje je fokus? Ta pomlad, še posebej pa april, nam je nekaj razkrila. Morda nekaj kar smo dolgo zanikali. Sedaj se moramo s tem soočiti. Bodimo sočutni do sebe in do svojega procesa. Prav tako pa bodimo sočutni tudi drugih, ker ne vemo, kaj se ljudem dogaja. Vsi smo v tem zosu in vsi se trudimo, vsak po svojih močeh.


Zvezda, as src - kje bi lahko bile težave? Težav je veliko. Ker smo v zosu, nas daje pesimizem. Ali bo sploh daj bolje? Bolje bo, če bomo nastalo situacijo obrnili sebi v prid in res spremenili smer naših življenj. Ne pozabimo, da kar je v nas, privlači druge ljudi. Če si želimo ljubezni, se ji moramo odpreti. Kar pa ni nujno enostavno. Pomislimo, ali lahko kozarec vedno znova napolnimo, ne da nenehno gledamo ali je napol prazen ali napol poln.


Dvojica src - kje so naše prednosti? Res je pomembo, da se zavedamo, da se podobno privlači. Kaj nosimo v sebi, koga s tem privlačimo? Spoštovanje in enakopravnost so temelj vseh odnosov. Položimo karte na mizo: ali tudi drugi razmišljajo podobno kot mi? In če ne, ali ima še smisel vztrajati?


Petica križev, sedmica pikov - kaj je rezultat? Teli mrki ne prizanašajo. Toliko je ovir. In to vprašanje, ki nas čedalje bolj gloda. Kdo smo mi? Kaj si želimo res zaživeti ali izživeti? Neki izzivi se kažejo, ki pa jih moramo preseči. In se z nečim tudi sprijazniti. Morda lahko izvemo kaj presenetljivega. Res je pomembno, da najdemo zadovoljstvo znotraj nas.

12 views0 comments
bottom of page