top of page

Kdaj bo že tega konec?! 3.7.2020


In se približujemo še zadnjemu, tretjemu mrku, ki bo v nedeljo 5.7. zjutraj in tale poletna zadeva z mrki traja vse od 5.6., tako da smo sedaj že kar precej utrujeni od vseh teh intenzivnih energij.

Morda ste ta teden opazili, da so ljudje super nataknjeni in tečni? ;) Merkur je še vedno retrograden vse do 12.7., Mars pa je v Ovnu, ki je njegovo lastno znamenje, in je precej nestrpen in hoče naprej, vendar ne gre tako hitro.



In še: ali se vam je zazdelo, da se je od srede tega tedna življenje zresnilo in da ste ugotovili, da imate še vedno cel kup dela? Morda ste ugotovili, da morate še vedo paziti na zdravje in da je še vedno potrebna prilagoditev prehrane in/ali življenjskega sloga. Morda ste kaj spoznali, izvedeli in vas je zadelo kot strela z jasnega. Ja, 1.7. je šel Saturn, ki je sedaj retrograden, nazaj iz Vodnarja v Kozoroga. Do konca leta moramo vsi skupaj prevzeti odgovornost za svoje zdravje, počutje, obnašanje, reakcije in delovanje, tako da bomo v 2021 šli z drugačno energijo. Vsaj na enem področju naših življenj moramo odrasti in prevzeti odgovornost.


Energija v kozorogu je zelo močna in v tarotu je kozorog povezan s karto Hudiča. Na sliki vidimo hudiča in pa moškega in žensko, ki imata okoli vratu verigo. Ampak če pozorno pogledamo veriga ni zadrgnjena, pač pa prosto visi okoli njunih vratov. To pomeni, da če bi si želela, da bi si lahko verigo sama odstranila. Zato je ta mrk tudi super čas, da pogledamo, kje si sami dajemo verige okoli vratu, potem pa jamramo, da ne moremo nič spremeniti. Še vedno se ukvarjamo z refleksijo, kaj se je dogajajo med leti 2018 in 2020, ko sta bila Rahu in Ketu na osi rak-kozorog. Ali smo prepoznali, v kakšne verige se sami vkujemo? Ta vikend je prilika, da si pošteno priznamo, pri čem vse vztrajamo, zato ker mislimo, da moramo in kaj vse ne spustimo, pa bi bilo dobro, da bi. To je super prilika za spuščanje in opuščanje in za velike zaključke. Zavedajmo se odgovornosti za smer v svojem življenju in da jo lahko samo mi sami spremenimo. In da najdemo svoj smisel obstoja: kdo želimo biti v tem svetu? To kaže tudi sedaj retro Saturn v kozorogu – življenje se zresnilo, kam hočemo priti?


Ta vikend je idealen čas, da se posvetimo drug drugemu in da ne hitimo. Če imamo meditacijo prakso, je sedaj dober čas, da se usedemo sami s seboj in pridemo do uvidov, kaj res hočemo, kje želimo biti konec leta.

2 views0 comments
bottom of page