top of page

Kiron/Hiron/Chiron – da ali ne? 17. 2. 2019

Na sliki astrološki simbol za Kirona. Vir slike: Pinterest

Jutri, 18.2.2019, dopoldne bo Hiron, ki je najbrž bolj znan kot Kiron zapustil znamenje Rib in vstopil v Ovna, kjer bo vse do leta 2027.

Seveda vedska astrologija/djotiš Kirona ne pozna. Znan je bolj iz Zahodne astrologije, čeprav ga nekateri astrologi ne upoštevajo, spet drugi pa npr. delajo napovedi samo na podlagi asteroidov. Pač ,enkrat si mora vsak izbrati, katere planetarne vplive bo upošteval in katere ne. Sicer se Kironova klasifikacija spreminja: najbolj je znan kot asteroid, vendar je dobil tudi klasifikacijo kometa (ker za seboj vleče »rep«), nekateri pa bi ga dali med pritlikave planete kot je npr. Pluton. Sedaj ga prištevajo med Kentavre – to je vrsta nebesnih teles, ki krožijo med pasom asteroidov in Kuiperjevem pasom. Nahaja se med Saturnom in Uranom in odkrit je bil šele novembra 1977. Torej, ali ga upoštevati ali ne? Vsako odkritje nebesnih teles v našem osončju nekaj pove o nas samih, ki živimo na Zemlji. Mitološko je Kiron bitje, ki je pol človek pol konj in izkuša življenje dualnosti (tako kot mi, saj občutimo dualnost med dušo in telesom), bil je smrtonosno ranjen, vendar zaradi nesmrtnosti ni mogel umreti, zato pa je lahko pomagal drugim. Iz tega izhaja njegov najbolj znan opis: ranjeni zdravilec. Kaj nam Kiron pove o nas samih: da se vsi na nekem področju počutimo drugačni in da imamo vsi tam neko blokado, ki jo moramo za časa življenja preseči in tam se skriva tudi naša največja moč, če jo le lahko najdemo in presežemo. Zanimivo je, da se nahaja ravno med restriktivnim Saturnom in revolucionarnim Uranom – ali lahko presežemo sami sebe in osvobodimo svoj um ravno tam, kjer nas najbolj boli? Free your mind and the rest will follow.

Kiron, ki pomaga drugim (ker sebi pač ne more) bo torej 9 let bival v samozavestnem in odločnem Ovnu, ki bolj misli nase kotna druge. In tukaj je kleč: (ovnovsko) odločnost in vztrajnost moramo uporabiti za (kironovsko) višje in skupno dobro.

Energija se sicer bilda do polne lune, ki bo dovršila v torek 19.2.2019 popolne v Devici in v Purvaphalaguni nakšatri. Devica je znamenje zdravja in skrbi zase in ta nakšatra to zelo podpira, morda celo preveč poudarja osredotočenost nase. Pretiravanje v nobeno smer ni preveč dobro, morda pa moramo tukaj sprostiti svoj um in najti svojo bolečino in uravnoteženo skrbeti zase in druge.

92 views0 comments

Comments


bottom of page