top of page

Končno optimizem, 3. 4. 2019

Bad Bitch Affirmations avtorice Gabrielle Rosie

(ok, danes, 3.4. ga še ni, tega optimizma, ker je Luna v Ribah, v tem znamenju se je zgodaj zjutraj dovršila konjunkcija Merkurja in Neptuna in je danes malo težko razmišljat in bit zelo optimističen (tudi vreme je deževno, pa se je tudi  že zjasnilo), ampak bo prišlo do preobrata, še malo moramo zdržati).

Torej, evo, prazna luna v Ovnu se bo dovršila v petek, 5. 4., dopoldne in tako bomo lahko zaštartali v pomlad in dali namere, kaj vse bi radi realizirali. Polna luna v Ovnu bo oktobra in takrat lahko pogledamo, kaj nam je v teh 6 mesecih uspelo spremeniti (npr. odpraviti kakšne stare navade, ali pa tudi poseči po bolj drastičnih ukrepih: zaključiti s kakšnimi odnosi in se na novo naravnati na več optimizma in obilja).

Prazna luna se dovrši v Revati nakšatri: vladar te nakšatre je Merkur, dodatno tudi Neptun, tako da se še vedno vlečejo marčevske teme. Kaj moramo spremenit, da nam bo bolje? Kaj želimo zaključiti in da se v novo astrološko leto podamo z svežo energijo? Kaj vse smo marca spoznali in moramo ta spoznanja vključiti v svoja življenja? Dodaten vladar je tudi Jupiter, ki je sedaj 1 leto v Strelcu, v lastnem znamenju. Skupaj vsi trije planeti Merkur, Neptun in Jupiter povezujejo naše individualne zavesti s kolektivno univerzalno zavestjo. K temu pripomore še gužva v Ribah: Merkur sicer počasi gre ven iz tega znamenja, je pa sedaj tam Venera, ki je v tem znamenju eksaltirana in se tu dobro počuti, kar pa pomeni, da imamo še vedno za predelati določene globje teme, ki se bodo najprej odvile na individualni ravni, potem pa se bo to odražalo tudi na kolektivni ravni. Spremembe se morajo zgoditi in verjetno smo sedaj že precej neučakani in si želimo, da bi se končno nekaj že zgodilo, da bi imeli jasno pot pred seboj, vendar je potrebna potrpežljivost.

Optimizmu pomaga tudi Mars, ki je že prišel v znamenje Dvojčkov. Bolj bomo družabni in radi se bomo pogovarjali, več bo dinamike v stikih z drugimi ljudmi in zadeve se bodo premaknile.

Do 10. 4. je odlično obdobje, da zastavimo nove cilje, saj ni retrogradnih planetov, 10.4. pa se retrogradno obrne Jupiter, konec meseca pa še Saturn in Pluton. Jupitrova retrogradnost ni tako naporna kot je Merkurjeva, vseeno pa to pomeni, da moramo ponovno utrditi temelje vseh svojih načrtov.

Ker ni retrogradnih planetov in ker je končno vedno več podpornih energij in ker je to prazna luna v prvem znamenju zodiaka, lahko damo namero, kaj želimo manifestirati: pogum, neodvisnost, vzeti vajeti v roke in okrepiti zaupanje vase. Zato je ven skočila tudi zelo optimistična karta: I am becoming who I was born to be. Res prava karta za ta nov cikel.

(Pa še ena mimogrede: Uran je stopil v Bika na začetku marca, to se povezuje z Zemljo in našim odnosom do nje in že smo lahko videli proteste mladih za večjo okoljsko ozaveščenost in zaščito našega planeta in to je šele začetek.)

0 views0 comments
bottom of page