top of page

Na pragu dolgega poletja – poletna sezona mrkov, 3. 6. 2020


Smo v obdobju mrku, saj nas sedaj čakajo tri lunacije, ki bodo v obliki mrkov. Sezona mrkov se je začela že s prazno luno v dvojčkih 22. maja in se bo končala s prazno luno v raku, 20. julija. To pomeni, da smo sedaj v daljšem obdobju, ker se stvari lahko zelo hitro spremenijo. Poleg tega bo do 25. junija Venera še vedno retrogradna, vmes pa bo šel retrogradno tudi Merkur, od 18. junija do 12. julija. Vse skupaj pomeni, da je sedaj zelo intenziven čas, ko moramo marsikaj predelati.


Torej, ta petek, 5. junija 2020 bo polna luna v strelcu v obliki luninega mrka, ki bo prinesel čustvene zaključke. To je čas, da nekaj spustimo iz rok. Poudarek je na odnosih, saj je Sonce v znamenju dvojčkov skupaj z Rahujem in retrogradno Venero: kaj se mora zaključiti, kakšni odnosi so preživeti? Ko vidimo, da ni več energije v nekem odnosu, je čas, da ga spustimo. Odpustimo sebi in drugim in gremo naprej. Ampak ego verjetno nagaja in iz principa noče spustiti. Situacijo otežuje tudi kvadrat z Marsom in Neptunom v Ribah. Ni čisto jasno, kaj res hočemo. Zaupati moramo sebi in svoji občutkom, ker pa je toliko energije v dvojčkih, je to težko, ker meljemo in meljemo v glavi, kaj narediti, če sploh kaj.


To ne velja samo za odnose z drugimi ljudmi, pač pa tudi za odnos, ki ga imamo do denarja (pod Venero spada tudi denar) in kako služimo denar in kakšna imamo prepričanja o denarju (ali ga je težko zaslužiti, ali je imeti veliko denarja slabo, kakšen je odnos do službe, ki jo trenutno imamo itd).


Luna je v nakšatri, ki ji vlada Merkur, ki je sedaj v raku: čustva so velika. Vendar ima ta Merkur zmožnost, da se fokusiramo in da nadzorujem um, ki bezlja vse naokoli. Naloga te nakšatre je, da nas sooči s strahovi in iluzijami, ki jih imamo v medsebojnih odnosih in do denarja.


Strelec je spremenljivo ognjeno znamenje, ki nas potiska naprej, v rast, da stopimo v svojo pravo moč. Retrogradna Venera pa nas uči, da moramo pustiti preteklost za seboj. To delo moramo opraviti že sedaj in to zato, da bomo lahko to leto zaključili z novo energijo, ki pride tudi s tem, ko bosta v konjunkciji Jupiter in Saturn v vodnarju. Sredi decembra bo tudi sončni mrk – prazna luna v strelcu: takrat bomo nekaj dokončno spoznali in bili pripravljeni na novo poglavje.


Če vam je blizu pisanje namer, je ta petek super čas, da si zapišete, kaj vse spuščate in opuščate ter date namero, kako želite zaključiti letošnje leto in si pripraviti teren za 2021.


Vir slike: IG @indg0

15 views0 comments

Comments


bottom of page