top of page

Polna luna v Devici, 8.3.2020 Ali bo kdaj boljše? Če se bomo potrudili, bo.

Polna luna v Devici se bo dovršila v ponedeljek 9. 3. 2020 popoldne. Sonce je v nasprotnem znamenju od Device, to je v znamenju Rib, kjer je v tesni konjunkciji z Neptunom, kar nam daje vizijo, kaj si želimo uresničiti (no, druga stran medalje je iluzija, tako da previdno, predvsem pa brez panike). V Kozorogu pa kar 5 planetov: Pluton, Mars, Jupiter, Saturn in Ketu. Dodajmo še luno v Devici in tukaj je veliko zemeljske energije, ki podpira delovanje, akcijo, premik naprej, še posebej, ker je Mars je v Kozorogu v zelo dobri poziciji in v tem znamenju bo še do konca marca. Merkur, ki je bil od srede februarja retrograden, se ustavlja te dni, da bo šel v torek 10. 3. 2020 direktno. Tako je, prvo Merkurjevo retrogradnost smo preživeli, v torek vseeno bolj previdno in potrpežljivo. V sredo pa lep aspekt med Jupitrom in Soncem, tako da po 11. 3. 2020 se bo energija in volja dvigovala (čeprav bo sama luna upadala), z malo sreče se bo začela umirjati tudi zdravstvena panika.

Sama polna luna je v nakšatri, ki je vlada Sonce. Glavni cilj te nakšatre je, da poveže intelekt s dušo: solarna energija je usmerjena k dejanskemu praktičnemu delu, da doseže cilje, ki si jih je zadala duša, da jih izpolni in pri tem pomaga tudi drugim. To lepo sovpada s konjunkcijo Sonca in Neptuna – naše želje, naše vizije in kako jih bomo uresničili, da bomo zaživeli bolj polno življenje. Na katerih področji se samosabotiramo, iščemo izgovore in ne sprejmemo odgovornosti za svoja dejanja? Če v naši natalni karti pade znamenje Device v našo 7. hišo, je to področje odnosov, v 2. hiši je to področje financ, v 6. hiši je to področje zdravje in vsakodnevne rutine. Zazrimo se vase in poglejmo, kaj bi radi letos uresničili, vendar se je morda še teden dni nazaj zdelo nemogoče.

Mesec pa se bo zaključil precej fenomenalno, prišlo bo do velikega energijskega šifta, saj se bo takoj po spomladanskem enakonočju Saturn premaknil iz Kozoroga v Vodnarja, kjer je v svoji dobrohotni in močni poziciji. Temu bo sledila prazna luna v Ovnu in ja, vse kar smo planirali, pa se nam do sedaj ni izšlo, bo dobilo nov zagon.

Saturn bo v Vodarju samo do začetka julija, nato gre retrogradno nazaj v Kozoroga. V Vodnarja s vrne šele v drugi polovici decembra in bo v tam do marca 2023. V času od konca marca do začetka julija opazujmo, kaj se nam odvija, katere teme so aktualne, kaj naj je pomembno, saj bodo to teme, ki se jim bomo posvečali od 2021 do 2023.

Leto 2020 je leto sprememb in z vstopom Sonca v Ovna in Saturna v Vodarja bomo dobili zagon, da jih uresničimo. Zmoremo!

3 zemeljske in 1 ognjena živalske energije so ven skočile za to polno luno, ki lepo kažejo, kje smo (medved, deževnik in rakun), vendar prihaja čas ko bomo skočili naprej (gepard):

Medved: prebujajoča se energija, začeti znova

Deževnik: sramežljiv, omahljiv, prestrašen

Rakun: talentiran, vendar se še skriva

Gepard: akcija, dosežki, solarna energija


16 views0 comments
bottom of page