top of page

Rahu in Ketu v Dvojčkih in Strelcu, 5. 5. 2020 - 18. 1. 2022


Ko sem decembra 2018 pričela z temi zapisi, sta Rahu in Ketu prišla ravno v Raka in Kozoroga in takrat se nisem lotila pojasnjevanja, kaj Rahu in Ketu sploh sta.


Ampak vse pride na vrsto, and here we go. Rahu in Ketu nista planeta, ampak lunina vozla: Rahu severni in Ketu južni. V bistvu sta točki, kjer Lunina orbita seka Zemljino orbito - pot okoli Sonca. Vedno sta v nasprotnih znamenjih, od decembra 2018 sta bila v Raku in Kozorogu, od te srede sta v znamenjih Dvojčkov in Strelca (op.: jaz uporabljam tropski zodiak in sideralne nakšatre in ne sideralnega zodiaka, kakor je v navadi v djotišu).


Kljub temu, da Rahu in Ketu nista planeta, ki bi ju lahko videli, imata občuten vpliv na dogajanje na svetu. Ketu označuje izkušnje iz preteklih življenj, Rahu pa v katero smer gremo v tem življenju. Ko dobro osvojimo lekcije iz preteklosti, lažje dosežemo svoje cilje in živimo svoje poslanstvo.

Znamenji zamenjata na približno vsakih 18 mesecev in v teh dveh znamenjih se potem dogajajo mrki, ki vedno prinesejo kakšno spremembo, preobrat in se čutijo še mesece kasneje.

Rahu v Raku nas je silil, da shendlamo svoja čustva ob tem, da je Ketu v Kozorogu prinesel razpad struktur, ki so nam dajale varnost. Najbolj je bilo to čutiti v zadnjih dveh mesecih, tik preden sta zamenjala znamenja: kako smo se soočili s socialnim distanciranjem in omejenim gibanjem ter strahom pred naznanim, po drugi strani pa so temeljne strukture, kot npr. države lahko čisto odpovedale: nekatere države so dosti pozno in včasih tudi neustrezno odreagirale na epidemijo. Pa ne samo državne strukture, tudi intimne strukture so se lahko izkazale za nezanesljive: morda je razpad sistema v družini ali partnerstvu.


Rahu v Dvojčkih bo prinesel spremembo v smeri, kamor želimo iti in tudi akcijo, da res stopimo na novo pot. Ketu v Strelcu pa nas bo silil, da pogledamo, kakšna prepričanja, fiksne ideje imamo in kako jih presežemo.

Poudarek bo na komunikaciji, kako lahko višja spoznanja iz Strelca skomuniciramo prek Dvojčka. Na nižjih ravneh pa se to lahko pokaže kot manipulacija - kar pomeni, da bomo morali pozorno krmariti med informacijami in fake news. Navsezadnje nič ni samo črno belo, vsaka stvar ima dve plati, če ne več.



Rahu v Dvojčkih pomeni tudi raziskovanje, potovanja, da poskusimo nove stvari in najdemo nove perspektive. In če Rahu v Dvojčkih pomeni tudi potovanja, potem nas bo Strelec v Ketuju spominjal na klimatske spremembe.

Nazadnje sta bila Rahu in Ketu v Dvojčku in Strelcu od oktobra 2001 do aprila 2003, se pravi, sta os zamenjala le 1 mesec po 11. septembru, t.j. dogodku, ki je bistveno vplival na način, kako potujemo z letali. Tudi sedaj lahko pričakujemo, da bodo zaradi korona virusa uvedene spremembe pri potovanjih.

Slika: vedicfeed.com

53 views0 comments
bottom of page