top of page

Spirala časa, 15. 8. 2019


Polna luna v Vodnarju je bila danes popoldne in še vedno se soočamo z posledicami julijskih mrkov. Še vedno moramo integrirati, kaj vse se zgodilo to poletje. Sama lunacija je pozitivna, v Daništa nakšatri, ki je vlada Mars, ki pa se sam nahaja v Levu – v nasprotnem znamenju. Tako, da nas kliče k uveljavljanju sebe in svoje moči in ker je je zraven Vodnar, gre za uveljavljanje moči za spremembe v skupno dobro. Zraven v Levu je tudi Venera in ta polna luna je tudi osvetlila tudi odnose - zopet odnosa do samega sebe in seveda do drugih ljudi. Kako izražamo sebe in s kakšnimi ljudmi se družimo? Takimi, ki nas podpirajo, ali pa morda s takimi, ki nas pravzaprav ne podpirajo? Opazujmo, kaj se je ta teden odvijalo okoli nas in s katerimi ljudmi smo bili najbolj v stiku, kakšne informacije smo izvedeli. Namreč, ta polna luna je lahko (ali pa še bo) osvetlila zadeve, ki nam do sedaj niso bile najbolj jasne. Kot na primer zadeve, ki tlijo pod površjem vse od leta 2017. V letih 2017 in 2018 je bil namreč Ketu v Vodnarju in današnja polna luna je na istih stopinjah, kot je bil februarski mrk 2017 (Rahu in Ketu - severni in južni lunin vozel namreč povzročata mrke). Mrki lahko tudi kaj prikrijejo in sedaj vse prihaja na dan. Tudi nove informacije o tem v kakšnih odnosih smo, kakšni so ljudje okoli nas – kaj nam kažejo: morda smo mi sami kaj potlačili in sedaj moramo prek odnosov z drugimi ljudmi to ozavestiti, da lahko pridemo do novih uvidov. Morda pa zopet uletijo k nam osebe, ki jih že dolgo nismo videli in opazujmo, kako se odvija komunikacija, morda nam ljudje pokažejo svoj pravi obraz.

Kar se dogaja ta teden, bo ponovno pomembno konec leta 2020, ko v Vodnarja vstopita Saturn in Jupiter in bodo na tapeti iste teme.

V bistvu lahko opazimo, da čas ne poteka linearno: preteklost, sedanjost, prihodnost, pač pa kot spirala, vedo znova se ustavimo na isti točki, ki jo moramo predelati, vendar to ne pomeni, da stojimo na mestu, ampak se vedno znova iste teme osvetljujejo z različnih kotov na podlagi vedno več izkušenj. In kot vedno velja, da moramo najprej začeti pri sebi, da se lahko zgodijo spremembe v naši okolici.

Fotka je moja od danes zvečer.

6 views0 comments
bottom of page