top of page

Tale vikend ni full lušten, ampak mi to zmoremo, 1. 8. 2020



Polna luna v vodnarju bo v ponedeljek zgodaj zvečer, okoli 18. ure. In že tale vikend je naporno, saj se energija bilda do ponedeljka in ker Merkur na zadnjih, zelo čustvenih stopinjah raka tvori opozicijo z Luno, Jupitrom, Plutonom in Saturnom (zadnjo trije vsi retrogradni) v kozorogu. Kaj to pomeni? Predvsem to, da ne se kregat in da energijo izkoristimo za kakšno konstruktivno delo, če le nismo vsi skupaj preveč utrjeni, ker ponoči ne spimo kaj dosti, heh. Informacij o tem, kaj se in kaj se ne dogaja po svetu je v tem trenutku preveč, slika je daleč od jasne, tako da res nima smisla izgubljati energijo za vroče debate, ki imajo potencial, da se razvijejo v prepir.


Sama polna luna ima tudi kar naporne aspekte: Merkur v opoziciji z retrogradnim Saturnom aktivira prazno luno v raku z začetka julija, ko sta bila Sonce in Luna v opozicij s Saturnom: pritisk je naraščal čez cel mesec in sedaj bo ta polna luna osvobodila, vendar ne še čisto, ker, kot že rečeno, so Jupiter, Saturn in Pluton retrogradni v kozorogu, moramo počakati.


Dodatno pa tudi Uran tvori kvadrat s Soncem in Luno, kar le še doda k intenzivnosti, morda pride do nekega šoka, nekaj se nam pokaže, razkrije, saj polne lune s svojo svetlobo lahko osvetlijo, kar nam ni jasno. Morda bo prinesla spremembo v vsakodnevnem življenju.


Ker je to lunacija v znamenju vodnarja, nakazuje tudi teme za 2021, ko bosta Jupiter in Saturn oba v vodnarju. In ker je Luna v nakšatri, ki ji vlada Mars lahko to energijo izkoristimo za doseganje svojih ciljev za 2021, za nekaj kar se bo dolgoročno obdržalo in kako to z ustrezno uporabo svoje energije doseči. Sonce je v levu in vzpodbuja našo kreativnost, Luna v vodnarju pa našo individualnost, tako, da bodimo konstruktivni in četudi v tem trenutku še ne moremo delovati ali udejanjiti vseh svojih načrtov, pa morda lahko naredimo kakšen korak v tej smeri, da se pripravimo, da bo potem lažje.

3 views0 comments
bottom of page