top of page

V vmesnem prostoru, 18. 6. 2020

Ok, in smo prišli do drugega mrka po vrsti od treh, ki jih imamo to poletje. To je prazna luna v raku in delni sončev mrk. To je zadnji mrk v raku za naslednjih 9 let. Prvi delni mrk v raku je bil julija 2018 (še preden sta Rahu in Ketu zamenjala os in novembra 2018 res prišla v raka in kozoroga). In glavno vprašanje je, kaj smo se naučili od julija 2018? Predvsem na področju čustev, čustvenih navadah, razvadah, pa tudi o domu in kje najdemo svoje zatočišče, kaj nas hrani, da lahko funkcioniramo v zunanjem svetu. Jaz sem se jeseni 2018 preselila iz Ljubljane na Log pri Brezovici in tu sem našla nov bivalni prostor in novo življenje.


Sedaj smo v vmesnem obdobju med mrki, ko se stvari lahko na hitro zelo spremenijo. Prazna luna bo v nedeljo zjutraj, v soboto zvečer pa bo poletni solsticij, kar je močan energijski zasuk in še potencira energijo. Življenje bo dobilo pospešek – tako kot avtomobilček, ki se ga s potegom nazaj navije, da potem zleti naprej. In to kljub temu, da je sedaj 5 planetov retrogradnih, ravno danes (18.6.) se je zboru pridružil še Merkur. Retrograden je v raku, zato bomo ta vikend občutljivi na komunikacijo, predvsem v odnosih, saj je tudi Venera še vedno retrogradna.


Torej, kaj smo se naučili, kje nas ven meče, kaj so naši trigerji? In potem: kako se tolažimo: hrana, pijača, sladkor, kakšne druge škodljive razvade? Večino časa vsi dobro vemo, kaj moramo narediti, ampak smo neodločni, navezani na vse stare navade, ki nam dajejo občutek varnosti, tako kot rakovica bi se najraje postrani umaknili dva koraka nazaj, ampak tole sedaj zahteva, da gremo en ornk korak naravnost naprej.


Zakaj je to tako pomembno? Zato, ker bo, kot vse kaže, druga polovica leta naporna. Tako je, še zdaleč ni konec. Zato moramo sedaj obvladovati sebe in svoje čustvene sprožilce, da bomo lažje speljali skozi. Naša naloga je, da se spoznamo, kako funkcioniramo in se potem obvladamo. Posledica tega ni restrikcija in bolj omejeno/dolgočasno/bedno življenje, ravno nasprotno: zadeve lažje stečejo, vse se hitreje odvija, manifestira.


Jaz sem moram odpovedati sladkorju, ker sem nagnjena k čustvenemu prehranjevanju. Seveda je na prvi pogled bedno, da sedaj ne morem več jesti tortic in tiramisuja in piškotov in še in še. A je bedo? Ja, seveda je. Ampak, ali je potem počutje dosti boljše in imam več energije? Absolutno in zato je vredno.


Druga pomembna tema tega časa, pa je, ali imamo zaupanje v to, kar se dogaja? Da zaupamo v sinhronicitete, pomenljiva in srečna naključja? Pomemben del naše prakse je meditacija in uvidi, kaj se mora naresti in kaj razdreti. Odprimo srca za razumevanje in sočutje in ljubezen najprej do samih sebe.


Ta mrk bo na 0 stopinjah raka, kar je pomembna začetna točka. Kaj se bo zgodilo je težko reči, in čeprav morda ta vikend ne bo nič posebnega za marsikoga izmed nas, se bodo spremembe začele dogajati. Tako kot konec lanskega leta in na začetku letošnjega leta, ko sta tudi bila mrka in potem še konjunkcija med Saturnom in Plutonom (12.1.2020) ni nihče prav zares vedel, kaj bo to pomenilo, pa se je zgodilo marca.


Bodite pozorni na to, kaj se dogaja in odvija okoli vas, pazite nase in na svoje bližnje.


Če želite izvedeti več, kako astrološko vreme vpliva na vas, se lahko naročite na konzultacijo. Več o mojih storitvah na www.lunakrajc.si

Vir slike: Milton Greene and Joe Eula - Life Magazine @mystic.medusa


2 views0 comments
bottom of page