top of page

Woha, spremembe so v zraku, 4. 3. 2019

Inspiracija za ta teden, Bad Bitch Affirmation avtorice Gabrielle Rosie

Ta teden se bodo na nebu zgodili precejšni premiki in skupaj s Kironom v Ovnu bo to najpomembnejši premik vse do leta 2024, ko bo znamenje zamenjal Pluton.

V torek zvečer 5.3., bo najprej Merkur začel s svojo retrogradno potjo, prvo letos in to v znamenju Rib, kjer se ne počuti ravno najbolje. Merkur predstavlja nas intelekt, naš mentalni svet, znamenje Rib pa predstavlja ravno nasprotno: intuicijo, umiritev in kaj zares čutimo. Znamenje Rib je zadnje znamenje v zodiaku, preden štartamo z novim ciklom, ko na spomladansko enakonočje Sonce vstopi v znamenje Ovna. Zato je to čas umiritve, morda se zdi paradoksalno, ker se pomlad prebuja in mislimo, da sedaj pa nekaj moramo narest, vendar nas energija ustavi, da premislimo, kam res gremo. In retrogradni Merkur v Ribah nas bo usmeril v to, da se povežemo s svojimi čustvi in da se naučimo poslušati sebe. Ne razmišljati, pač pa se prepustiti toku. Če se kaj ne izide, tako kot bi si želeli, se pač ne izide, ne rinemo z glavo skozi zid. Začutimo, kje smo in kam gremo in vse kar pride sprejmimo z mirnostjo.

Kar bo je definitivno lažje reči kot storiti, kajti Uran se sedaj (v sredo, 6.3.) pa čisto zares premakne v Bika. V Biku je bil krateč čas lani, med majem in novembrom 2018, tako da se spomnimo, kaj vse se je takrat dogajajo, ali so v naša življenja vstopili novi ljudje, nove ideje in novi projekti? Lansko obdobje nam je dalo okus, kaj vse lahko pričakujemo sedaj. Uran bo v Biku naslednjih 7 let in spremembe bodo temeljite. Spremembe pa se bodo nanašale tudi na to, kako kolektivno dojemamo naš planet in kako izrabljamo njegove resurse. Znamenje Bika se povezuje tudi z denarjem in našim odnosom do njega, kot vse kaže bodo v naslednjih letih prišle spremembe v finančnem sistemu, verjetno tudi s pomočjo kriptovalut.

Oba premika pa bosta potencirana s prazno luno v Ribah, ki se bo dovršila v torek zvečer. Luna bo v tesni konjunkciji z Neptunom zato bo nejasnost še toliko večja. Luna se bo nahajala v Purva Bhadrapadra nakšatri, ki označuje tudi dvig zavesti, vendar šele po temeljitem čiščenju in tudi to nakazuje na spremembe, ki naš čakajo.

V torek bomo lahko utrujeni in brez prave volje (v bistvu že v ponedeljek), tako, da če je možno, si vzamemo vsaj zvečer čas za počitek, gremo prej spat. Drugače pa res ne tiščati z glavo skozi zid, ker bomo samo utrujeni in slabe volje. Go with the flow, ker je toliko sprememb v zraku, da se jim moramo samo prepustiti, in šele ko se bo Merkur obrnil direktno konec marca, bomo videli kam nas je ta mesec pripeljal, čeprav bomo res jasno sliko videli šele ko Merkur končal tudi s retrogradno senco sredi aprila.

0 views0 comments
bottom of page