top of page

Začetek, ki je samo nadaljevanje, 28. 12. 2018

Kje smo in kam gremo sedaj ko to pišem (petek, 28. 12. 2018)? Občutek imam, da je čas med božičnimi prazniki in prestopom v novo leto kot zatišje pred viharjem, vse se malo ustavi in vsi pričakujemo nov začetek koledarskega leta, pri čemer seveda upamo in sebi in drugim želimo, da bo prinesel, kar se da najboljše.

2018 je bilo naporno leto, veliko planetov je bilo retrogradnih in mislim, da bi se strinjali z mano, da se je poletje vleklo in nič ni šlo kot po maslu, potem pa je prišla jesen, pa se še vedno ni kaj dosti premaknilo, še vedno smo po polžje lezli naprej. Na nebu je bila gužva, ki pa se bo še nadaljevala (saj veste, dokler smo živi, ni konca), vendar na drugačen način, saj v 2019 Venera in Mars ne bosta retrogradna.

Ena pomembnejša zadeva se zgodila novembra: Rahu in Ketu (lunina vozla) sta se  iz Leva/Vodnarja premaknila v Raka/Kozoroga. In če vas zanima, kaj to pomeni, je bila dober pokazatelj polna luna v Raku, ki se je dovršila v soboto, 22. 12. 2018 zvečer. Vprašajte se, kako ste preživeli prejšnji vikend: ste bili sitni, prehlajeni, ste se uspeli s kom spičiti za brezveze ali pa je vas kdo nahrulil za brezveze? (Sicer je res, da je bil dan prej solsticij, ki je vedno energijski shift in da je vse skupaj močno pritisnilo na kolektivno zavest). Ampak ja, ta polna luna je precej vžgala po naših čustvih in dober pokazatelj je bila predbožična nakupovalna mrzlica po trgovinah (kaj bi lahko še kupili, da bi bilo praznovanje čim lepše? Rak: lepo okrašen dom z obloženo mizo in druženje, Kozorog: spoštovanje tradicije. Ampak če se več kot pol naroda tako odloči, imamo kolaps sistema ;)).

Torej, os Rak/Kozorog bo sedaj aktivna do maja 2020, ko bosta Rahu in Ketu ponovno zamenjala znamenji. Vsi, ki imamo planete v Raku in/ali v Kozorogu bomo čutili ta pritisk. Še posebej morda Kozorogi (torej tisti, ki imate Sonce v Kozorogu), saj je sedaj v tem znamenju kar gužva: tam sta še Saturn in Pluton. Na tej osi Rak/Kozorog se bodo dogajali sončni in lunini mrki, ki uletijo s spremembami – ne nujno na dan same dovršitve mrka, ampak morda že en mesec prej in/ali en mesec kasneje. Delni sončni mrk v Kozorogu se bo dovršil 6. 1. 2019 in že sedaj, en mesec prej, ravno okoli polne lune 22.12., smo lahko videli izbruh Etne na Siciliji in cunami v Indoneziji. Spet je bilo pestro tudi na političnem parketu v Washingtonu.

Glavna tema Rahuja in Ketuja v Raku in Kozorogu bo sprejemanje odgovornosti za svoja čustva in svoje počutje. Običajno pravijo, da je full pomembno o čem razmišljamo in katerih fiksnih idej se oklepamo, ampak dejansko je kleč v čustvih in kako čustvujemo: v katerih okoliščinah nas stisne v trebuhu ali pa morda v grlu, kdaj se prehladimo ali kako drugače zbolimo, kdaj gremo mi ali pa ljudje okoli nas na bolniške, kdaj tako zablokiramo, da nič ne moremo in kdaj tako ponorimo, da se nam čisto sname? Na koga smo jezni: sami nase ali na druge? In najpomembnejše: kaj se dejansko skriva za tem?

5 views0 comments
bottom of page