top of page

Zdaj pa resno, 16. 5. 2019

Bad Bitch Affirmations od Gabrielle Rosie

Po optimizmu, ki ga je prinesla prazna luna v Biku na začetku maja, pa smo v soboto 18. 5. 2019 soočeni z bolj resno polno luno v Škorpijonu. Energija je zelo zgoščena v zemeljskih znamenjih (Uran, Venera, Merkur in Sonce v Biku ter Pluton, Saturn, oba retrogradna in Ketu v Kozorogu), na drugi strani pa je voda – Luna v Škorpijonu ter Rahu in Mars v Raku. Močno so poudarjena čustva – ta polna luna bo v Anuradha nakšatri bo močno osvetlila, kje se moramo spremeniti in kaj mora odpasti, da bomo lahko izrazili sebe in svoje želje. Kajti Anuradha nakšatra nas sprašuje, kakšen smisel ima naš obstoj v razmerah, v katerih trenutno živimo? To je tudi nakšatra upornikov in revolucionarjev: kje moramo spremeniti način razmišljanja in delovanja, da bomo lahko pozdravili svoja čustva. Mars je debilitiran v Raku in trenutno so naše akcije in reakcije zelo čustveno obarvane.

Venera pa je ta teden prestopila v znamenje Bika, kjer je doma in izpostavljen je pomen narave. Ko se soočimo z resnimi temami o tem, kam gremo v naših življenjih, pojdimo v naravo in se pomirimo predem preveč čustveno odreagiramo.

Škorpijon je tudi znamenje preobrazbe in ta moment lahko izkoristimo, da se otresemo kakšne slabe navade, ki jo imamo ravno zato, da se čustveno pomirimo. In to kaže na odnos, ki ga imamo sami do sebe. Kaj če najslabše ravnamo ravno sami s seboj? In, evo, dve zanimivi karti sta skočili ven: imejmo se radi, odpustimo si in zahvalimo si, da smo, da živimo in da se lahko pozdravimo.

4 views0 comments
bottom of page