top of page

Zdaj pa že vsi rabimo dopust, 16.7.2020



Ok, če tole berete pomeni, da smo skupaj preživeli; še 3 dni pa se konča tale poletna sezona mrkov. Prazna luna bo v ponedeljek zvečer in to je sedaj druga prazna luna v znamenju raka. In ko tole pišem so že t.i. dark moon feels – energija upada in vsi smo malo utrjeni. Utrujeni tudi od tega, kar se dogajalo na nebu ta teden sredi tedna, ko je bil Sonce v opoziciji s Plutonom. Energije nas silijo v spremembe, ampak mi že ne moremo več. Zadnja prazna luna tudi v raku je bila 21. junija, ravno na solsticij. Koliko se je od takrat spremenilo? Lahko samo interno, ni nujno, da je prišlo do kakšnih hudih zunanjih sprememb. Kaj smo spoznali, kaj si res želimo, da bomo zadovoljni in da bomo imeli občutek, da smo ljubljeni in da je za nas poskrbljeno?


Ta prazna luna v ponedeljek bo v opoziciji s Saturnom, kar nas tudi ustavlja in postavlja blokade. Sonce in Luna pa sta v znamenju raka, ki nas uči, kako poskrbeti zase. Lunacija bo v nakšatri, ki daje čustveno stabilnost.


Zato je najbolje, da ta vikend počivamo in se umirimo, da se pripravimo na nov lunin cikel. Nič ni slabo, če se ustavimo: za refleksijo je ustavitev nujna. V ponedeljek pa si lahko zastavimo nove cilje: kaj iz preteklosti bomo res pustili za sabo? Kakšne zgodbe in pomene vse smo si napletli na podlagi enega stavka, ki ga je ena oseba rekla mnogo let nazaj? Sedaj je čas, da sami sebi damo ljubezen, ki jo potrebujemo in se ne obremenjujmo z mnenji drugih ljudi. Jesen bo dolga in potrebno bo zaupanje vase in kaj je za nas najboljše, ne glede kaj pravijo drugi. Zato sedaj upoštevajmo to, kar nam govori naše telo in kaj res čutimo in občutimo. Da bomo potem točno vedeli, kaj je naša prava resnica.



Vir slike: @anneamanda

3 views0 comments
bottom of page