top of page

[ASTRO VREME]: Živimo in se učimo, 27. 11. 2019


Včeraj popoldne je bila zadnja prazna luna v Strelcu za 12 let, ko je bil zraven Lune tudi vladar tega znamenja, to je Jupiter. Namreč Jupiter ostane v enem znamenju 1 leto in traja 12 let, da pride spet naokoli v isto znamenje. Jupiter je na zadnji stopinjah Strelca, potem se že drug teden premakne v Kozoroga. Izkoristimo njegovo benevolenco in poglejmo, kaj bi se še dalo storiti te dni, predvsem pa poglejmo, kaj vse kaj se zgodilo od lanskega decembra, ko je Jupiter zapustil Škorpijona in je prišel v Strelca. Jupiter v Strelcu je hiter in energičen, je pa v zadnjem letu prinesel kar nekaj lekcij in duhovne rasti. Predvsem je prinesel na plano, kako bi se lahko bolj avtentično izražali. Kaj zares čutimo, za kaj se res borimo? Kaj nas res dvigne in razsvetli naše obraze? Nič zato, če drugi ne štekajo, kaj jih briga! Ker je luna še tako mlada, si lahko še danes zapišemo, kaj si želimo manifestirati do 5. 6. 2020, ko bo polna luna v Strelcu. Vprašajmo se, kaj si želimo v naslednjih 6 mesecih naučiti in kaj bi želeli, morda s svojim zgledom, naučiti druge? Luna je v Saturnovi nakšatri, kar daje disciplino in resnost, da res izpeljemo učenje in da si naučeno tudi zapomnimo. To je tudi zadnja prazna luna pred sezono mrkov, ki se začne decembra in je tudi zadnja prazna luna primerna za namere in manifestacije. Velja namreč, da v času mrkov ni dobro dajati namer in delati seznamov za manifestiranje, saj je energija preveč nestabilna.


Mars je sedaj doma v Škorpijonu in dam daje moč in pogum, da res lahko izrazimo, kaj je naša resnica. Tako, retrogradni Merkur v Škorpijonu je razkril naše boleče točke, kje nas najbolj boli, kje smo najbolj nezadovoljni in sedaj Mars daje pogum, da kaj tudi spremenimo. Jupiter je v Mula nakšatri, ki tudi pokaže, kje so korenine naših prepričanj, ki nam omejuje pogled na svet. Vladar te nakšatre je Ketu, ki lahko odreže te korenine, tudi sam ima marsovsko naravo.

Seveda je tudi Sonce v Strelcu in kaže nam, da je svet več, ko ga lahko vidimo trenutno s svoje perspektive, zato si dajmo dovoljenje, da gremo na avanturo in poiščemo tisto, kar nam res ustreza. Svet je velik, vesolje še večje!


Venera se sedaj že nahaja v Kozorogu in tukaj je bolj resna in realistična in brez rožnatih očal pogleda na situacijo v naših odnosih in kaj zares hočemo. #relationshipgoals


No, ko že ravno govorimo o rožnatih očalih: Neptun pa gre danes direktno v Ribah in bo velika želja bo eskapizmu in tolaženju s hrano in pijačo. Previdno te dni, da ne pretiravamo.


Na slikci pa lepa misel. Znamenje Strelca nas uči, da hodimo po svetu z notranjo iskro, ne da bi zanikali, da ima svet kakršen je, tudi temne plati.

10 views0 comments
bottom of page