top of page

Ker se cenim, 1. 8. 2019

Bad Bitch Affirmations

Prazna luna v Levu se je dovršila danes zgodaj zjutraj in kmalu po tem je Merkur zaključil retrogradnost in je sedaj že direkten. Woha, julij je bil naporen. Zelo. In to je blago rečeno. Mrki skupaj z retrograden Merkurjem so naplavili precej, hmmmm, bodimo kar direktni, sranja. Mrki seveda imajo to navado, da privlečejo na dan naše sence, zato, da se lahko z njimi soočimo, da bi lahko napredovali v naši rasti. Ni pa prijetno, ampak če bi bilo prijetno, se nam itak ne bi dalo pogledati, kje vse imamo slepe pege. Predvsem sta oba julijska mrka pokazala, kje imamo težave s postavljanjem meja, kako se znamo postaviti zase, koliko cenimo sami sebe. Ker ko res globoko v sebi čutimo in smo absolutno prepričani, da smo nečesa vredni, šele potem si ustvarimo okoliščine v naših življenjih, da to res dobimo.

Prazna luna je bila v Aslesha naksatri, ki ji vlada Merkur in ta, sedaj direkten, nam bo pomagal, da mentalno sprocesiramo, kar so nam mrki pokazali. Zanimivo je, da je to tudi nakšatra , kjer se bije bitka med intelektom in čustvi. Kaj tudi to je bila poanta preteklega meseca: kaj res čutimo, ampak skušamo z intelektom racionalizirati in povoziti svoja čustva. Celotna tema se tako zaokroži in ker je ta prazna luna v znamenju Leva in se tako začnem nov cikel, je idealna, da najdemo moč, da zasijemo. Da nas ni več strah naše lastne moči in tega, da če postavimo meje, da se ne bo potrdil svet, ampak celo nasprotno, svet se bo postavil na pravo mesto in vsi lahko lažje zadihamo. Ampak prevečkrat nas je strah da bi to storili. In znamenje Leva ima tudi to komponento v sebi – premagovanje strahu. Velikokrat se npr. ljudi ki imajo Sonce v Levu, opisuje kot samovšečne in pretirano samozavestne. Vendar je to v bistvu trud, da se prekrije strah, ki vlada za tem šopirjenjem. Zato moramo preseči ta strah v nas – vsi imamo znamenje Leva v svojih rojstnih kartah – da zasijemo v polni moči in da res zaživimo svoje življenje.

Seveda to ne sme pomeniti zlorabe moči, ampak da zavestno vidimo, kje razmetavamo s svojo energijo in da temu naredimo konec. Naše življenje je za in na nas da ga živimo in ne, kako si drugi predstavljajo, da bi ga morali.

In dve lepi karti imamo: bodimo pazljivi na naše misli, če nas prevevajo misli strahu in pomanjkanja, potem ne bomo mogli uresničiti zastavljenih želja. Da pa bi lahko uresničili želje pa najprej potrebujemo tudi vizijo – kaj res, ampak tako zares, zares hočemo?

7 views0 comments
bottom of page