top of page

[ASTRO VREME]: Tole bo zanimivo…., 25. 10. 2019

Okey, prazna luna v Škorpijonu bo v ponedeljek zgodaj zjutraj in tale vikend skriva cel kup pasti, ok, recimo temu izzivov, ponedeljek sam pa najbrž tudi. Poleg prazne lune, kar pomeni, da sta Sonce in Luna v istem znamenju, tokrat v Škorpijonu, sta tam tudi Venera in Merkur. Merkur se pripravlja, da bo šel retrogradno 31.10., kar pomeni, da se bomo še cel november ukvarjali s tem, kar se bo pojavilo sedaj. Venera v Škorpijonu je skrivnostna in ne bi rada kaj dosti povedala, ampak njena tema so vedno odnosi, tako je to področje sedaj še toliko bolj izpostavljeno.


Drugače pa dva pomembna aspekta. Čez vikend se bo bildal Marsov kvadrat s Saturnom in nas bo dol tlačil. Povečan bo občutek, da smo obtičali in ne moremo naprej. Energija bo čez vikend nizka, ker je luna tako temna, ne bo nekega pretiranega optimizma, poleg tega bo lunina nakšatra še podpihovala te občutke. V ponedeljek pa imamo drug aspekt, ki bo porajal pretirano energičnost in to je opozicija Sonca in Urana. Ta energija nas bo delala nepotrpežljive, vse s čimer nismo zadovoljni bo butnilo iz nas in cak, cak, dajmo odrezat vso to sranje.


Torej, škorpijonske globine nas vabijo, da resno razmislimo, na katerem področju smo obtičali in kaj nam je storiti. Pa ne samo, da razmislimo, tudi da začutimo, da bomo lahko potem naredili premišljen korak naprej. Kot se reče: najprej moramo začutiti, da potem lahko ozdravimo. In sedaj je to idealen čas, da se temu posvetimo. Škorpijona se na višji ravni zavesti povezuje s feniksom, ptičem, ki vstane iz lastnega pepela, potem ko je zgorel – gre za prispodobo temeljite preobrazbe.


In čeprav nas bo potem energija silila, da hitro nekaj ukrenemo, naj to naredimo na podlagi premisleka in ne samo zato, ker imamo vsega poln kufer in nam je prebilo ventile. Nič na silo, prepustimo se, kaj nam govorijo občutki in poslušajmo lastno telo – tukaj se skriva več modrosti, kot smo si pripravljeni priznati. Če se pojavi ovira, priznajmo, da je, ne silit z glavo skozi zid.


In ker smo že v jeseni, ki je po ajurvedi vata obdobje in ker se bo drug teden shladilo, je tukaj luštna slikca, kako poskrbimo zase v teh dneh. Če pa so nam všeč eterična olja, je pa ta vikend tudi fajn, da si ga polepšamo z lepimi vonji, ki nas prizemljujejo (morda kakšna topla, drevesna aroma: bor, cedra itp.).


Slika: IG @daniaschumann

29 views0 comments

Comments


bottom of page