top of page

V vrtincu, 16. 1. 2019

Bad Bitch Affirmations avtorice Gabrielle Rosie

Energija narašča in razdražljivost je povečana – smo v obdobju med mrkoma – za prazno luno 6. 1. je bil sončen mrk, sedaj pa gremo proti polni luni, ki bo v ponedeljek zjutraj, 21. 1., in to bo lunin mrk – zadnji na osi Lev/Vodnar. Morda lahko opažamo, da eni ljudje kar »mrknejo«, torej izginejo iz naših življenj, spet drugi, čisto novi, se kar pojavijo. Še prejšnji teden se energija ni hotela premakniti, nekaj smo vsi hoteli, pa ni šlo. Ta teden pa gre naprej, včasih se kaj zaustavi, temu sledi spet nov preobrat. Ketu in Pluton pritiskata na Merkurja in s tem na naš način razmišljanja, energija nas sili, da nekaj zaključimo in preobrazimo.

Opazujmo, kaj se dogaja in razmislimo, kaj vse se je zgodila od poletja 2017, ko je bil avgusta tudi sončni mrk na osi Lev/Vodnar in kaj vse se je od takrat spremenilo. Tisi mrk, ki je bil viden čez celo ZDA, so poimenovali veliki ameriški mrk, ki pa je ZDA en mesec kasneje prinesel hude poplave in plazove (orkan Irma na Floridi). Zanimivo je tudi opazovati, kaj vse je ameriški predsednik počel in izrekel v tem času, kot da bi mrknila tudi predsedniška funkcija.

Kaj pa mi? Smo v tem času prišli do novih spoznanj o nas samih (Lev) in do novih, drugačnih idej (Vodnar)? Glede na to, kako pestro je bilo lansko leto, smo verjetno morali uvesti določene spremembe v naša življenja, saj je bil pritisk zelo močan. To je sedaj zaključek teh tem, zato je dobro preveriti, kje smo in kam gremo sedaj, ko se je os mrkov premaknila na znamenji Rak/Kozorog. Delo se nadaljuje in se bo, dokler smo živi. No rest for the weary.

Karta pa je čisto levovska 😉 Ne opravičujmo se za to, kar smo.

0 views0 comments
bottom of page