top of page

[ 💫 ASTRO VREME]: za teden 30.8.-5.9.2021 - Mars opozicija Neptun, Merkur v tehtnico




Mars v opoziciji z Neptunom (2. september) nam kvari razpoloženje, nimamo prave volje. Morda se pojavlja občutek, da so nas opeharili. Morda tudi občutek, da nismo zadosti dobri, da so vsi drugi boljši od nas. Ta aspekt gre bolj na vižo »bolj ko se trudiš, slabše ti gre«. Poglejmo, kaj se je dogajalo od začetka avgusta in prejšnji teden, ko je bila najprej v opoziciji z Neptunom Venera, nato pa še Merkur. Pazimo na svojo energijo, ne trošimo je preveč oziroma jo usmerimo v kreativnost ali duhovnost.


Merkur pa 30. avgusta vstopi v znamenje tehtnice. Tam bo kar do 5. novembra, saj se vmes obrne retrogradno. Teme, ki se odpirajo se nanašajo na to, kako poslušamo in kako smo slišani – torej, komunikacija v odnosih. Merkur v tehtnici se lepo izraža, želi biti fer in vse vzdrževati v ravnotežju. Od poletja se je veliko spremenilo in sedaj nam ene stvari ne ustrezajo več: Merkur v tehtnici nam pomaga, da povabila vljudno zavrnemo, ker pač ne čutimo več povezanosti.


Karte:

Mislim nate: ljubeča mise, igra usode. Ni pomembno ali je nekdo blizu ali daleč živ ali že pokojen, podzavestno se ves čas sporazumevamo s tistimi, ki jih imamo radi. Vsi smo med seboj povezani in v bistvu eno, večno ostajamo v oceanu božanske ljubezni.


Izgubljena ljubezen: žalost ko se odnos konča, je normalna. Vse se zgodi z razlogom. Zaupajmo, da nas duša pelje k še več ljubezni. Sprejmimo stvari takšne kot so, nima smisla iskati odgovore. Napak ni. Vse ima namen in pomen. Ljubezen je večna.


Alchemy: imamo zmožnost spremeniti stvari iz enega stanja v drugo. Če bi bila zmožna vzeti temne misli in zastala dejanja in jih spremenila v svetlobo in nove možnosti – kaj bi spremenila in kako? Zaupaj si.


Divine: Zaupaj božanski materi. Zaupaj ji vse svoje skrbi: vzemi svinčnik in papir ji napiši, vse kar te tare. Nisi sama v tem.


Oče zraka: umska moč, inteligenca, jasno razmišljanje, bistroumnost. Zaupajmo svoji presoji. Dovolj smo umsko in telesno močni, da naredimo pozitivne spremembe. Uporabimo inteligenco za doseganje svojih ciljev. Uporabimo svoje velike umske zmožnosti na bolj zavesten in spoštljiv način.


Preobrazba: odvrzimo preteklost, spustimo stare vzorce, ne oprijemajmo se stvari, dovolimo, da se vse razprši, čeprav se sprva zdi to nevzdržno. Imamo dovolj poguma in razumevanja za uvajanje globokih sprememb.


(Karte: Gajin orakelj, Iskanje vizije tarot, Sassy She in She Sirens)

9 views0 comments
bottom of page